marți, 16 aprilie, 2024

Acest truc vă permite să scăpați rapid de punctele albe

Distribuie:

Publicat:

Cum elimini punctele albe? Contrar credinței populare, micile protuberanțe albe care apar pe pielea ta, nu au nicio legătură cu acneea sau cu punctele negre. Ele sunt adesea confundate cu punctele negre care apar atunci când porii pielii tale sunt înfundate cu sebum și pielea moartă. Punctele alb apar atunci când keratina este prinsă sub suprafața pielii. Keratina este o proteină structurală care se găsește în păr. Punctele alb sunt, de asemenea, infipte mult mai adânc sub piele decât punctele negre, așa că încercarea de a le străpunge nu ajută.

Suc de sfeclă

Înainte de a încerca să înlăturăm aceste puncte enervante, mai întâi vrem să abordăm subiectul acneei și al altor imperfecțiuni ale pielii. Știați că vă puteți rezolva problemele din interior? Poate fi foarte util să bei un pahar de suc de sfeclă pe zi. Această legumă este umplută cu ingrediente bune pentru piele și antioxidanți, precum vitaminele A, B, C, sulf, fier și cupru. Aceste ingrediente ajută la combaterea acneei din interior, deoarece curăță și detoxifică sângele. Sfecla conține, de asemenea, o substanță numită betaină, care are un efect detoxifiant. Așadar, bea un pahar de suc de sfeclă în fiecare zi!

Cum elimini punctele albe

Știam întotdeauna că este posibil să eliminați punctele acestea la medicul estetician, dar știați că există o metodă simplă care vă poate ajuta să scăpați de ele singuri? Este mult mai ieftin, iar rezultatul este același. Este important să vă amintiți că trebuie să utilizați material steril pentru a preveni infecția. Iată câteva sfaturi de urmat:

Spălați-vă mâinile cu apă și săpun, apoi uscați-le corect. Apoi, folosiți o mănușă curată înmuiată în apă fierbinte pentru a uda zona afectată. Acest pas ii va facilita pe următorii.

Scoateti punctele: luați un disc de bumbac sau un tampon de bumbac și folosiți-l pentru a-l inmuia in apă fierbinte.

Ace: folosiți un ac steril (este important să utilizați un ac steril pentru a preveni infecția). Puteți folosi crema antibacteriană pentru a vă asigura că pielea dvs. este bine dezinfectată. Apoi, înțepăți cu acul în partea de sus a punctului. Asigurați-vă că treceți prin stratul superior al pielii, altfel nu-l veți putea îndepărta. Acum, scoateți acul și luați un disc sau o bilă curată din bumbac. Puțini sânge poate ieși din gaura mică pe care tocmai ai străpuns-o, dar nu contează. Îndepărtați miliumul apăsând ușor pe ambele părți. Petreceți niște cremă antibacteriană pe gaura mică care rămâne. In scurt timp pielea se va vindeca frumos.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img