miercuri, 27 martie, 2024

Acesta este cel mai sanatos ritual matinal. Atentie, este neobisnuit

Distribuie:

Publicat:

Se spune ca modul in care iti petreci prime ora a diminetii este definitorie pentru felul in care va decurge toata ziua. Incearca acest cel mai sanatos ritual matinal. Este ciudat, neobisnuit dar mai mult decat benefic.

1. De indata ce te trezesti, da-te jos din pat si stai pe un scaun confortabil sau pe o canapea. Stai in pozitie verticala si analizeaza-ti trupul. Intreba-l cum se simte si cum a dormit, daca s-a odihnit si daca este bine. Un diconfort se trateaza cu repiratii calme, adanci, stand. Imagineaza-ti ca trimiti aerul inspirat in zona cu disconfort. Pentru fiecare zona de disconfort sunt necesare 10 respiratii, calme, lungi si adanci, cu vizualizarea in minte a aerului care ajunge in locul care te supara. Daca vremea permite, respira in fata unui geam deschis.

2. Un alt pas in cel mai sanatos ritual matinal este meditatia. Meditatia poate calma stresul, durerile, poate stimula sentimentul de bunastare, fericire si dragoste pentru tot ceea ce este in jurul tau. Meditatia, chiar si numai cateva minute, dimineata limpezeste mintea, creste capacitatea de concentrare, eficienta, productivitatea si energizeaza corpul.

3. Saluta soarele! Indiferent daca este vizibil sau nu soarele este pe cer. A saluta soarele este unul din gesturile cele mai simple ale tehnicilor de yoga si un pas bun in cel mai sanatos ritual matinal. „Cinci salutari catre soare, dimineata iti vor schimba viata„. Poate parea ceva ciudat, straniu si lipsit de logica, dar daca vei incerca o sa simti efectele, printre care mai multa incredere in tine, in actiunile tale, in deciziile si mai putina tensiune.

4. Acorda-ti cateva minute ca sa te intrebi ce vrei sa simti azi in aceasta noua zi. Este parte din cel mai sanatos ritual matinal. Gandeste-te la ce vrei sa simti in aceasta zi. Ce ai nevoie mai mult. Fericire? Implinire? Dragoste? Distractie? Vizualizeaza-te simtind acea emotie. O sa constati ca ziua va trece aducandu-ti aceste sentimente. Evident este necesar sa te indrepti doar spre sentimentele bune si pozitive.

Acest exercitiu isi va debloca tot potentialul fizic si psihic si te va ajuta sa ai o zi mai mult decat buna. Este bine daca vei respecta acest cel mai sanatos ritual matinal mai multe zile la rand. Efectele poate nu apar imediat, dar in cateva zile vei gusta beneficiile! Buna dimineata!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img