joi, 18 aprilie, 2024

Acestea sunt punctele de presopunctură din palmă! Ce avantaje ai dacă le atingi

Distribuie:

Publicat:

Nu-i așa că ți-ai dori uneori un remediu care să-ți ia durerea cu mâna? Ei bine, soluția se află uneori chiar în palma ta!

Anumite puncte din palma sunt asociate cu unele părţi din corp. Foto: Shutterstock

Se spune că anumite puncte din palmă sunt conectate cu alte regiuni ale corpului, iar dacă le stimulezi aplicând presiune poți reduce durerea sau chiar îmbunătăți sănătatea întregului organism. Reflexologia și presopunctura sunt doar două dintre metodele prin care poți stimula cele 8 puncte din palmă. Iată care sunt acestea și cum acționează fiecare din ele!

Masaj pentru un somn odihnitor

Insomniile, stările de apatie, anxietatea sau chiar palpitațiile pot fi combătute dacă presezi punctul Inimă 7. Acest punct se află la încheietura mâinii, în linie dreaptă cu spațiul dintre degetul mic și cel inelar. Dacă masezi acest punct 5 minute, starea de spirit se va îmbuntăți, ritmul cardiac va fi mai stabil, iar nopțile albe nu vor mai fi la fel de frecvente.

Fără dureri de spate

Tot sub degetul mic, pe marginea palmei, se află un punct care te poate scăpa de multe dureri sâcâitoare și, pentru care, de multe ori, apelezi la analgezice. Durerile de cap, cele de gât, cauzate de încordare sau de o postură greșită pe scaun, pot fi ameliorate dacă masezi 5-10 minute acest punct.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img