News Flash:

Acesti comercianti vor avea de suferit! Romania, primul loc in Europa la consumul de alcool contrafacut

13 Aprilie 2017
971 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.8737 RON (-0.0001)
USD: 4.1135 RON (-0.0154)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Agentia Nationalã de Administrare Fiscalã (ANAF) si Asociatia Spirits Romania, organism reprezentativ al producãtorilor si importatorilor de bãuturi spirtoase din Romania, au stabilit in cadrul unei intalniri dintre conducerea ANAF, reprezentatã la nivel de vicepresedinti, si conducerea Asociatiei Spirits Romania, care a avut loc in data de 12 aprilie 2017, demararea unei colaborãri pentru a combate piata neagrã din industria bãuturilor spirtoase, in conditiile in care consumul de alcool contrafãcut este la un nivel ridicat in Romania, cu efecte negative asupra societãtii si economiei. 

Un parteneriat strans intre autoritãtile publice, industrie si societatea civilã este esential atat pentru insãnãtosirea pietei de bãuturi spirtoase, cat si pentru cresterea nivelului de taxe colectate la bugetul de stat. In acest sens, Asociatia Spirits Romania si ANAF au agreat sã colaboreze in perioada urmãtoare prin actiuni de preventie si control pentru diminuarea productiei si comercializãrii nefiscalizate a bãuturilor spirtoase, Asociatia Spirits Romania angajandu-se sã contribuie in timp real cu informatii privind cazurile de evaziune fiscalã, contrabandã sau contrafacere de alcool sesizate in piatã. 

Acest fenomen afecteazã negativ atat statul care pierde prin neincasarea taxelor si impozitelor, cat si companiile care opereazã legal in aceastã industrie, limitandu-le potentialul de dezvoltare, de creare de noi locuri de muncã, de investitii in facilitãti de productie locale si afectandu-le puternic competitivitatea pe sectorul exporturilor. In plus, consumul de alcool ilicit, a cãrui calitate nu este in niciun fel controlatã, reprezintã un risc major pentru sãnãtatea consumatorilor si le poate pune in pericol viata. 

Conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Romania este pe primul loc in Europa la consumul de alcool ilicit si cu 42% sub media europeanã la consumul de alcool inregistrat. 

“Combaterea pietei negre din industria alcoolului, in toate formele ei, este o prioritate pentru ANAF, iar cresterea nivelului de cooperare cu mediul de afaceri este obiectiv strategic care va contribui la succesul actiunilor operationale de control, derulate in prezent, precum si la imbunãtãtirea cadrului legislativ” a declarat vicepresedintele ANAF, domnul Florin Tunaru, in cadrul intalnirii. 

“Experienta din alte state europene ne-a arãtat cã cele mai eficiente metode de combatere a consumului dãunator de alcool sunt parteneriatele public-private intre autoritãtile publice si industrie si ne-am propus sã realizãm aceastã colaborare si in Romanial” a declarat Tudor Furir, presedintele Spirits Romania.

anaf evaziune fiscal alcool
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1456 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013128 (s)