sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Acordul cu Apple pentru inchiderea litigiilor a crescut capitalizarea de piata a Qualcomm cu 30 de miliarde de dolari

Distribuie:

Publicat:

Capitalizarea de piaţă a Qualcomm a crescut cu 30 de miliarde de dolari după acordul cu Apple pentru închiderea litigiilor, care îi asigură rolul de lider pe piaţa cipurilor pentru telefoane 5G şi care îi crează condiţiile pentru un acord similar cu Huawei Technologies, transmite Reuters potrivit news.ro

Acţiunile Qualcomm, care au închis marţi în urcare cu 23%, după anunţul celor două companii, au crescut miercuri cu până la 17%, atingând cel mai ridicat nivel din aproapde două decenii.

Acordul cu Apple, care a avut loc în ajunul lansării reţelelor 5G, ar putea ajuta Qualcomm să revină pe o poziţie de lider, pe care a deţinut-o la începutul anilor 2020, când domina tranziţia către reţelele 4G, iar veniturile sale au crescut semnificativ.

Perspectivele Qualcomm par a fi în creştere şi pentru că Intel, care anul trecut a fost singurul furnizor de cipuri pentru iPhone-uri, a decis să iasă din afacerile cu cipuri modem, în urma acordului dintre Qualcomm şi Apple.

”Acordul schimbă regulile jocului pentru Qualcomm şi este o mişcare inteligentă şi pentru Apple, pentru a se concentra pe smartphone-urile 5G penttru 2020”, a declarat Dan Ives, analist la firma Wedbush Securities.

Analiştii de pe Wall Street s-au grăbit să îmbunătăţească ratingurile şi preţurile ţintă pentru acţiunile Qualcomm. Dintre cele 25 de firme de brokeraj care evaluează acţiunile companiei, 14 recomandă cumpărarea acestora, iar restul păstrarea titlurilor, potrivit firmei Refinitiv.

Un interes crescut au atras şi obligaţiunile Qualcomm, care au devenit miercuri unele dintre cele mai tranzacţionate obligaţiuni corporative din Statele Unite.

Potrivit analiştilor, Qualcomm ar putea obţine 2 miliarde de dolari pe an prin preluarea cotei de piaţă a Intel şi recâştigarea poziţiei dominante deţinută în perioada 4G.

Acordul permite Apple să reducă decalajul faţă de companii concurente precum Samsung Electronics şi Huawei prin lansarea unui telefon 5G.

”Anticipăm acum un acord iminent cu Huawei”, potrivit analiştilor firmei Cowen and Company.

Acordurile cu Apple şi Huawei vor aduce nu doar redevenţe mai multe, dar vor reduce şi costurile legale, ajutând Qualcomm să se concentreze mai mult pe modemurile 5G, au spus mai mulţi analişti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img