News Flash:

Acte nereale pentru marfa transportata, descoperite la P.T.F. Albita

7 Martie 2018
836 Vizualizari | 0 Comentarii

Politisti de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita efectueaza cercetari cu privire la un barbat care a prezentat autoritatii vamale acte nereale pentru marfa transportata.
 
In data de 05 martie, in jurul orelor 15.30, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita-I.T.P.F. Iasi s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a iesi din tara, cetateanul roman Dan M., in varsta de 45 de ani, conducand un ansamblu de vehicule format dintr-un autocamion marca DAF si o semiremorca, ambele inmatriculate in judetul Harghita.

La controlul de frontiera, cu ocazia operatiunilor vamale, s-a constatat ca Dan M. transporta marfuri (piese auto) in greutate bruta de 7.882 kilograme, din Olanda in R. Moldova, pentru marfa transportata prezentand 6 declaratii vamale de export si un document vamal de tranzit, emise de birouri vamale din Germania si Olanda.

In urma cantaririi efectuate de lucratori din cadrul CNADNR Albita s-a constatat ca greutatea marfurilor transportate este alta, parte din bunurile din lista anexata neputand fi identificate de catre lucratorul vamal.

Deoarece prezentarea la controlul vamal a unei declaratii vamale fara a putea fi identificate bunurile din lista anexata, potrivit Codului Vamal, constituie infractiune, Biroul Vamal Albita a intocmit proces-verbal de constatare si a sesizat organele politiei de frontiera din P.T.F. Albita.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza sub aspectul savarsirii infractiunii de  folosirea, la autoritatea vamala, a documentelor vamale de transport sau comerciale care se refera la alte marfuri sau bunuri ori la alte cantitati de marfuri sau bunuri decat cele prezentate in vama.

Galerie Foto

thumbnail
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1328 (s) | 23 queries | Mysql time :0.041737 (s)