vineri, 26 aprilie, 2024

Actiune de amploare a politistilor la Barlad – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Peste 50 de politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui au actionat marti, 3 martie,  pe raza municipiului Barlad, judetul Vaslui, pentru depistarea, identificarea si tragerea la raspundere a tuturor participantilor la trafic care incalca prevederile legale in vigoare, precum si pentru prevenirea savarsirii faptelor antisociale si mentinerea climatului de ordine si siguranta publica.

In ziua de 3 martie a.c., intre orele 08:00 – 14:00, politisti din cadrul structurilor de politie rutiera, ordine publica si investigarea criminalitatii economice au desfasurat, pe raza municipiului Barlad, o actiune de amploare pentru depistarea, identificarea si tragerea la raspundere a tuturor participantilor la trafic care incalca prevederile legale in vigoare, precum si pentru prevenirea savarsirii faptelor antisociale si mentinerea climatului de ordine si siguranta publica.

Prin desfasurarea actiunii, s-a urmarit cresterea autoritatii politiei si asigurarea respectarii legii prin prezenta activa a politistilor, in vederea prevenirii activitatii infractionale si cresterea vizibilitatii elementului politienesc in zonele cu risc criminogen ridicat.  Totodata, actiunea a vizat depistarea si sanctionarea conducatorilor de autovehicule, vehicule cu tractiune animala, biciclisti si mopedisti care conduc sub influenta bauturilor alcoolice, sau care nu respecta normele legale in vigoare.

Cu ocazia activitatilor desfasurate, au fost legitimate peste 860 de persoane si controlate peste 750 de vehicule si mopede.
De asemenea, politistii au aplicat 609 sanctiuni contraventionale, dintre care 600 pentru incalcari ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulatia pe drumurile publice) si 9 pentru abateri prevazute de alte acte normative.
Cele mai frecvente sanctiuni aplicate au fost pentru: defectiuni tehnice constatate (109), nefolosirea centurii de siguranta (79), oprirea neregulamentara (70), depasirea vitezei legale (60) si abateri comise de pietoni (38).
Ca masura complementara, au fost retinute 11 permise de conducere si 30 de certificate de inmatriculare.
Valoarea sanctiunilor aplicate a fost de peste 120.000 de lei.
La actiune au participat si specialisti din cadrul Registrului Auto Roman precum si din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img