sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Actiune DIICOT la Vaslui. Vizati au fost membrii unei grupari specializate in furtul din bancomate

Distribuie:

Publicat:

Miercuri,6 aprilie,zece perchezitii pentru destructurarea unei grupari specializate in furtul din bancomate
Procurori ai Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Structura Centrala si ofiteri de politie din Galati, Vrancea si Vaslui au efectuat, miercuri, la cererea autoritatilor franceze, zece perchezitii pentru destructurarea unei grupari infractionale organizate, formata din cetateni romani, specializata in furt din bancomate.

Actiunea, care s-a desfasurat in judetele Galati, Vrancea si Vaslui, a fost precedata de investigatii sustinute de catre Europol (Oficiul European de Politie) – Operatiunea ATM’s ATACKS si, totodata, de catre Eurojust (Agentia de Cooperare Judiciara a Uniunii Europene) care a asigurat coordonarea autoritatilor judiciare din Romania, Franta si Spania, se arata intr-un comunicat al DIICOT.

Membrii gruparii sunt suspectati ca au savarsit, in perioada 2014 – 2015, pe teritoriul Frantei si al altor state europene mai multe infractiuni de furt calificat.

Cu ajutorul unor polizoare unghiulare, membrii gruparii de romani ar fi sustras sau ar fi incercat sa sustraga, pe timp de noapte, din 13 bancomate aflate in incinta unor galerii comerciale, importante sume de bani. Prejudiciul estimat se ridica la 790.000 de euro.

Anterior patrunderii prin efractie in incinta galeriilor in care erau situate bancomatele, romanii taiau cablurile telefonice, iar patrunderea se facea prin folosirea unor dispozitive specifice, sustine DIICOT. Bancomatele erau sparte cu ajutorul unui polizor unghiular, conectat la o priza electrica de la locul faptei, mai spun procurorii.

In urma efectuarii perchezitiilor au fost identificate si ridicate mai multe bunuri de interes in cauza. La actiune au participat si reprezentanti ai Jandarmeriei Nationale Franceze si ai Politiei Nationale din Spania.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img