News Flash:

Actiune fara PRECEDENT a maghiarilor: "Tinutul Secuiesc nu e Romania!"

30 Noiembrie 2014
1301 Vizualizari | 0 Comentarii
Actiune fara precedent a maghiarilor din Romania dupa alegeri! Sute de persoane au manifestat in centrul orasului Sfantu Gheorghe, cerand autonomia Tinutului Secuiesc. Manifestantii au purtat steagul Ungariei Mari dar si pancarte pe care era scris "TINUTUL SECUIESC NU E ROMANIA".

Alegerea lui Klaus Iohannis ca presedinte al Romaniei a provocat miscari de strada in Tinutul Secuiesc. Sute de persoane de etnie maghiara au participat sambata la un miting in centrul orasului Sfantu Gheorghe.

 Manifestantii au purtat steaguri secuiesti, drapelul Ungariei Mari, bannere si pancarte pe care era scris in romana, maghiara si engleza "Transilvanie libera - Tinut secuiesc autonom", "Drepturi colective minoritatii maghiare", "Autonomia Tinutului secuiesc - o promisiune nerespectata din 1918", "Tinutul secuiesc unitar si indivizibil", "Regiunile nu se inventeaza la Bucuresti, ele exista", iar in timpul adunarii au scandat "Autonomie", "Piara Trianonul" si "Tinutul secuiesc nu este Romania".

Pe scena in aer liber din fata Prefecturii Covasna a fost postat un afis pe care era reprodus articolul 3 din Declaratia de la Alba Iulia din 1918 - 'Deplina libertate nationala pentru toate popoarele conlocuitoare! Fiecare popor se va instrui, administra si judeca in limba sa proprie prin indivizi din sanul sau'.
Sursa:romaniatv.net
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011855 (s)