joi, 25 aprilie, 2024

Actiune impresionanta de sah la Vetrisoaia. 103 copii s-au intrecut in sportul mintii – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Sambata, 27 octombrie, in comuna vasluiana Vetrisoaia, s-a derulat pentru prima oara, o competitie de amploare de sah. Au fost prezenti 103 copii de toate varstele. Turneul Cupa CENTENAR – sah pentru copiii din satele romanesti a fost intiat de Marius Ursan, presedintele clubului Gambit Husi, in stransa colaborare cu primarul Corneliu Stinga. Acesta s-a derulat la Caminul Cultural din comuna Vetrisoaia si s-a bucurat de prezenta copiiilor din comunele Stanilesti, Padureni, Dranceni, Arsura, Vetrisoaia, Duda Epureni, din raionul Hancesti, R.Moldova, dar si din municipiile Husi si Barlad. Toti s-au intrecut intr-un puternic turneu de sah, pe parcursul a 9 runde. Proiectul “Cupa CENTENAR – sah pentru copiii din satele romanesti “este finantat de Ministerul Tineretului si Sportului prin Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Vaslui, in cadrul programului "Romania in miscare". Toti copiii au primit diplome, bauturi racoritoare si pizza; au fost diverse premii pentru toti copiii (cupe, medalii, treninguri, ceasuri sah, tricouri, dar si materiale promotionale precum genti, rucsacuri , pixuri , agende, umbrele.

Vreau sa incep prin a-i multumi domnului Marius Ursan pentru ca mi-a oferit prilejul sa organizam acest frumos turneu de sah denumit “Cupa CENTENAR – sah pentru copiii din satele romanesti, aici la Vetrisoaia. Sper ca aceasta zi sa devina o traditie pentru micutii pasionati de “sportul mintii “ cum este denumit sah-ul. Eu impreuna cu administratia pe care o conduc, investim foarte mult in tot ce inseamna educatia copiiilor nostri deoarece,  in viziunea mea, ei  sunt viitorul nostru si ne reprezinta in perspectiva.  Vreau sa va spun cu mana pe inima ca mi-a facut o deosebita placere sa ii observ pe micutii sahisti cum s-au adunat aici la Caminul Cultural din Vetrisoaia, si spre surprinderea mea,  sa ii vad socializand intre ei si nu cu telefoanele mobile in mana. Ceea ce se intampla aici la un turneu de sah, faptul ca fiecare concurent sta fata in fata nu stiu cat timp, depinde cat de bun este fiecare, conteaza foarte mult si pentru domniile lor  ca socializare si evolutie. Sper din tot sufletul sa gasim parghiile necesare sa ne revenim in formula aceasta mare in fiecare an. “ declara Corneliu Stinga – primarul comunei vasluiene Vetrisoaia

Marius Ursan, politistul de frontiera din cadrul S.T.P.F Vaslui, este un pasionat al acestui sport al mintii si tot el este cel care a reusit printr-o munca colosala sa puna bazele unei activitati de amploare in acest sens, organizand tot felul de activitati si concursuri pentru micutii sahisti. Mai multe ne povestete chiar el:

“Au fost 103 copii din 6 comune Dranceni, Vetrisoaia, Arsura, Padureni, Stanilesti, Duda Epureni, din mun. Husi si Barlad si din raionul Hancesti din R.Moldova. Sistem elvetian 9 runde, 30 minute partida. Proiect finantat de catre Ministerul Tineretului si Sportului prin Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Vaslui, proiect castigat de catre Clubul de Sah GAMBIT Husi, valoare totala de 8895 lei. Au fost o multime de premii, fiecare copil a fost premiat (cupe, medalii, diplome, ceasuri de sah, seturi sah, treninguri cat si materiale promotionale: pixuri , agende, rucsacuri , genti, umbrele etc.). Un concurs foarte reusit, primul de acest gen organizat in comuna Vetrisoaia si primul turneu din judetul Vaslui cu atat de multe premii. Multumim domnului primar Stanga Corneliu, o gazda deosebita. Toti copiii au primit pizza si bauturi racoritoare. MULTUMIM tuturor Oamenilor cu suflet frumos care cred in noi si sprijina acesti minunati copii. Noi antrenam in fiecare Sambata la orele – 09.30-11.00 – la sediul Scolii "Anastasie Panu" Husi“declara pentru bzv.ro – Marius Ursan.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img