News Flash:

Actiune in targuri a polistilor Serviciului de Ordine Publica Vaslui

19 Aprilie 2014
1651 Vizualizari | 0 Comentarii
Joi 17 aprilie, in cadrul actiunilor pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale premergator Sarbatorilor de Pasti, politistii de ordine publica au aplicat peste 120 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 29.865 de lei. De asemenea, au ridicat in vederea confiscarii bunuri, in valoare totala de peste 3.000 de lei.

 Politistii Serviciului de Ordine Publica Vaslui au organizat o noua actiune in scopul prevenirii si combaterii faptelor care afecteaza siguranta persoanelor, avutul public si privat. S-a avut in vedere in principal verificarea mijloacelor de transport pentru animale si daca sunt respectate prevederile legislative privind transportul animalelor vii, al produselor si subproduselor de origine animaliera pe drumurile publice. Verificarile au fost efectuate pe raza municipiul Husi si in targurile organizate in comunele Ivanesti, Stanilesti si Bacesti.

In actiune au fost angrenati politisti din cadrul structurilor de ordine publica, investigarea fraudelor, politie rutiera, jandarmi si specialisti D.S.V.S.A. si O.A.R.Z. Vaslui.

    Pe parcursul desfasurarii actiunii, au fost verificati 47 agenti economici si 127 autovehicule in cele 3 filtrele instituite pe raza judetului. Pentru 122 de persoane care au savarsit fapte de natura contraventionala au fost luate masuri de sanctionare, valoarea amenzilor fiind de 29.865 lei. Noua sanctiuni au fost aplicate in baza prevederilor H.G. 984/2005 privind transportul animalelor vii, al produselor si subproduselor de origine animaliera pe drumurile publice, 40 in conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite, 8 in baza Legii nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, 48 in baza O.U.G. nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice si 17 la alte acte normative.

Politistii au ridicat in vederea confiscarii 1.020 tigarete de la un agent economic, din comuna Lunca Banului, bunuri care erau comercializate fara documente legale de provenienta.
    De la o societate comerciala din comuna Lunca Banului, politistii au confiscat produse de panificatie (cozonaci si paine), in valoare de 320 lei, in conditiile in care gestionara nu a putut prezenta documente din care sa rezulte provenienta acestora.

    A fost confiscata cantitatea de 52 kg legume, precum si 178 plicuri seminte, de la un agent economic din comuna Stanilesti, care le oferea spre vanzare fara a respecta prevederile legale privind activitatile de comert.
    Fata de persoanele depistate au fost luate masuri de sanctionare contraventionala, in conformitate cu prevederile Legii 12/1990, pentru efectuarea de activitati de productie, comert sau prestari de servicii, dupa caz, cu bunuri a caror provenienta nu este dovedita, in conditiile legii.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1320 (s) | 23 queries | Mysql time :0.037445 (s)