joi, 18 aprilie, 2024

Actiune nationala pentru verificarea transportatorilor de persoane in regim de TAXI

Distribuie:

Publicat:

Politia Romana desfasoara permanent activitati pentru verificarea legalitatii transportului de persoane in regim de taxi.
  In cadrul unei actiuni desfasurate la nivel national, politistii au aplicat peste 1.400 de sanctiuni contraventionale, au retinut 21 de permise de conducere si au retras 47 de certificate de inmatriculare. Totodata, au fost depistati si 24 de conducatori auto care efectuau in mod ilegal transport contra-cost de persoane.

La data de 20 decembrie a.c., Directia Rutiera a Politiei Romane a organizat si coordonat o actiune de verificare a legalitatii transportului de persoane in regim de taxi si in regim de inchiriere, in intervalele orare 06.30-10.30 si 16.00-20.00.

La actiune au participat 897 de politisti rutieri si 68 de reprezentanti ai Registrului Auto Roman, Biroului Roman de Metrologie Legala si ai primariilor locale.

Astfel, echipele de control au verificat 4.381 de autovehicule, iar in urma neregulilor constatate, au aplicat 1.417 sanctiuni contraventionale.

Din totalul sanctiunilor, 370 au fost aplicate pentru incalcari ale prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane in regim de taxi si in regim de inchiriere si 1.017 pentru incalcarea normelor privind circulatia pe drumurile publice ( 6 pentru neacordarea prioritatii pietonilor, 5 pentru neacordarea prioritatii vehiculelor si 40 pentru nerespectarea regimului legal de viteza).

Pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, politistii au retinut 21 permise de conducere, iar pentru defectiuni tehnice sau dotari suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 47 de certificate de inmatriculare.

Totodata, in cadrul actiunii politistii au identificat 24 de conducatori de autoturisme ce efectuau in mod ilegal transport contra-cost de persoane. In 13 situatii, in care s-a demonstrat repetabilitatea abaterii, s-a dispus imobilizarea autovehiculelor prin retinerea certificatelor de inmatriculare si a placutelor cu numarul de inmatriculare si conducatorii acestora au fost sanctionati contraventional.

Cele 11 persoane care au fost depistate pentru prima oara efectuand in mod ilegal transport contra-cost de persoane au fost informate cu privire la faptul ca in situatia in care vor mai fi depistate in trafic efectuand acest gen de transport vor fi sanctionate contraventional si se va dispune suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului.

          Exemple:

• Un barbat, de 40 de ani, din Focsani, a fost depistat in timp ce efectua, in mod ilegal, transport contra-cost de persoane cu un autoturism, in judetul Vrancea.

Persoana in cauza a fost sanctionata contraventional si s-a dispus imobilizarea vehiculului prin retinerea placutelor cu numarul de inmatriculare si a certificatului de inmatriculare.

• Un alt barbat, de 59 de ani, a fost depistat de politisti in timp ce efectua transport de persoane in regim taxi, in municipiul Ploiesti.

In urma controlului, politistii au constatat ca acesta se afla sub influenta bauturilor alcoolice (0.13 mg/l alcool pur in aerul expirat).

Persoana in cauza a fost sanctionata contraventional si s-a dispus retinerea permisului de conducere in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioada de 90 de zile.

• Un barbat, din judetul Neamt, a a fost depistat de politisti in timp ce efectua transport de persoane in regim taxi, in municipiul Piatra Neamt.

In urma controlului, s-a constatat ca inspectia tehnica periodica a autovehiculului era expirata din data de 4 iunie a.c..

Persoana in cauza a fost sanctionata contraventional si s-a dispus retragerea certificatului de inmatriculare.

Acest gen de actiuni vor fi organizate in mod sistematic, pentru asigurarea sigurantei pasagerilor si mentinerea legalitatii in domeniu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img