News Flash:

Actiune nocturnã a politistilor vasluieni

18 Martie 2014
2672 Vizualizari | 0 Comentarii
Politistii de ordine publicã au organizat o actiune in mediul rural, principalele obiective fiind prevenirea si combaterea furturilor de animale si a delictelor silvice. Pentru abaterile constatate au fost aplicate amenzi de peste 25.000 lei.

In noaptea de 12 spre 13 martie, politistii Serviciului de Ordine Publicã au organizat o actiune care a avut drept scop prevenirea si combaterea furturilor de animale si a delitelor silvice in mediul rural. La aceastã actiune au participat si politisti din cadrul sectiilor de politie ruralã, politisti ai Serviciului Teritorial al Politiei de Frontierã Vaslui si jandarmi.

Au fost instituite 29 de filtre la nivelul judetului, pe principalele comunicatii rutiere, au fost organizate patrulãri si alte activitãti pentru combaterea infractionalitãtii. Politisii au verificat legalitatea transporturilor de animale si material lemnos, precum si modul in care sunt respectate normele rutiere in vigoare. De asemenea, politistii au verificat documentele de insotire (facturã, aviz de insotie, certificat sanitar-veterinar).

 Pentru 59 persoane care au sãvarsit fapte de naturã contraventionalã au fost luate mãsuri de sanctionare, valoarea amenzilor fiind de 25.855 lei. Sanctiunile au fost aplicate in principal in baza prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitãti comerciale ilicite, Legii nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incãlcare a unor norme de convietuire socialã, a ordinii si linistii publice, OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. Politisti din cadrul Sectiei 8 Politie Ruralã Iana l-au depistat pe DJ 245A, pe raza satului Lunca, comuna Gherghesti, pe Cristian U., din comuna Pogana, care transporta cu o autoutilitarã 3 mc material lemnos fãrã a detine documente de insotire. Fatã de acesta a fost luatã mãsura sanctionãrii contraventionale, conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, iar materialul lemnos a fost ridicat in vederea confiscãrii.

 Pe raza localitãtii Muntenii de Jos, politisti din cadrul Sectiei Politie Ruralã Vaslui l-au identificat pe Mihai L., de 31 de ani, din municipiul Botosani, care transporta cu o autoutilitarã douã bovine, fãrã a detine documente sanitar-veterinare. Bãrbatul a fost sanctionat contraventional conform H.G. nr. 984/2005 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor.

Sursa: Monitorul de Vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0955 (s) | 34 queries | Mysql time :0.044423 (s)