News Flash:

Actiune preventiva a politistilor in judetul Vaslui.Au fost oprite 761 de autovehicule

8 Iunie 2015
2076 Vizualizari | 1 Comentarii
Politia Romana a desfasurat, in perioada 1-7 iunie, o actiune pentru prevenirea accidentelor rutiere, in special a celor produse ca urmare a conducerii autovehiculelor de catre persoane aflate sub influenta bauturilor alcoolice. Activitatile sunt incluse in calendarul de activitati al Organizatiei Politiilor Rutiere din Europa (T.I.S.P.O.L.) si s-au desfasurat pe teritoriul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene.

Timp de o saptamana, politistii rutieri au desfasurat o noua actiune pentru depistarea, identificarea si tragerea la raspundere a celor care incalca prevederile legale referitoare la regimul circulatiei rutiere, in special a celor care conduc sub influenta bauturilor alcoolice.

Politistii vasluieni au constatat 14 infractiuni, din care 10 de conducere a unui vehicul de catre o persoana aflata sub influenta alcoolului. In aceste cazuri au fost intocmite dosare penale potrivit prevederilor art. 336 din Codul Penal. Au fost constatate si 2 infractiuni de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de catre o persoana careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata, o infractiune de conducere fara permis si o infractiune de incredintare a unui vehicul unei persoane care nu detine permis de conducere. Cei mai multi dintre conducatorii auto cercetati penal au varste cuprinse intre 18 si 39 ani (10 persoane).  Rezultatele testarilor cu aparatul alcooltest au avut valori cuprinse intre 0,42 mg/l si 1,32 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Au fost retinute si 29 permise de conducere ale conducatorilor auto care s-au urcat la volan dupa ce au consumat bauturi alcoolice. Impotriva acestora au fost luate masuri de sanctionare contraventionala cu amenda (cuprinsa intre 9 si 20 de

puncte amenda) si in fiecare caz s-a dispus retinerea permisului de conducere in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioada de 90 de zile.

Pe parcursul celor 7 zile, politistii au oprit pentru control 761 de autovehicule.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0977 (s) | 23 queries | Mysql time :0.037700 (s)