sâmbătă, 20 aprilie, 2024

ACTIUNEA „DRUGS/ALCOHOL”, IN TOATE STATELE MEMBRE U.E

Distribuie:

Publicat:

Politia Romana a actionat pentru depistarea celor care conduc, pe drumurile publice, in stare de ebrietate. Actiunea de prevenire a accidentelor rutiere a facut parte din calendarul de activitati al politiilor rutiere europene TISPOL.

 Intr-o singura saptamana, politistii rutieri au constatat peste 700 de abateri privind conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenta alcoolului sau a substantelor psihoactive.

In saptamana 5 – 11 iunie a.c., 2.246 de politisti au actionat, la nivel national, sub coordonarea Directiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, pentru combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenta alcoolului sau a substantelor psihoactive.

Actiunea, desfasurata simultan pe teritoriul tuturor celor 28 de state membre ale Uniunii Europene, a facut parte din calendarul de activitati al politiilor rutiere europene T.I.S.P.O.L., pentru anul 2017.

Astfel, intr-o singura saptamana, in cadrul actiunii, politistii romani au oprit in trafic peste 60.500 de autovehicule si au constatat 699 de fapte de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenta alcoolului si 7 fapte de conducere a unui autovehicul sub influenta substantelor psihoactive.

In cadrul actiunilor, au fost constatate si 840 de infractiuni, dintre care 676 contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice.

Exemple:

    La data de 8 iunie, ora 16:42, un barbat, de 22 de ani, din municipiul Targoviste, a fost depistat conducand un autoturism pe strada Calea Campulung, din municipiul Targoviste, judetul Dambovita, aflandu-se sub influenta substantelor psihoactive (THC pozitiv). In cauza se fac cercetari sub aspectul savarsirii de catre conducatorul autovehiculului a infractiunii prevazute si pedepsite de articolul 336 alineatul 2 din Codul penal (Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante).
    La data de 11 iunie, ora 00:42, un barbat, de 20 de ani, din Oradea, a fost depistat de politisti in timp ce conducea un autoturism in Oradea, aflandu-se sub influenta substantelor psihoactive. In cauza se fac cercetari sub aspectul savarsirii de conducatorul autovehiculului a infractiunii prevazute si pedepsite de articolul 336 alineatul 2 din Codul penal.
    La data de 7 iunie, ora 20:36, un barbat, de 27 de ani, din Deva, a fost depistat conducand un autoturism, avand o imbibatie de 0,93 mg/l alcool pur in aerul expirat. In cauza se fac cercetari sub aspectul savarsirii de catre conducatorul auto a infractiunii prevazute si pedepsite de articolul 336 alineatul 1 din Codul penal.
    La data de 10 iunie, ora 23:50, politistii au depistat un barbat, de 62 de ani, din localitatea Vetel, judetul Hunedoara, care conducea un autoturism, in timp ce avea o imbibatie de 0,66 mg/l alcool pur in aerul expirat. In cauza se fac cercetari sub aspectul savarsirii de catre conducatorul autovehiculului a infractiunii prevazute si pedepsite de articolul 336 alineatul 1 din Codul penal.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img