vineri, 29 martie, 2024

Actiuni cu efective marite ale politistilor vasluieni – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Peste 35 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean Vaslui, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, sprijiniți de polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, specialiști din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă și ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vaslui, au acționat zilele trecute, pe raza municipiului Huși, județului Vaslui, pentru prevenirea săvârșirii faptelor antisociale, menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea faptelor cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului precum și pentru depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a tuturor participanților la trafic care încalcă prevederile legale în vigoare.

 

În perioada 13 – 18 septembrie 2022, perioadă în care a fost organizat bâlciul anual, polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice și acțiuni speciale, sprijiniți de jandarmi și polițiști de frontieră, au desfășurat pe raza municipiului Huși și a zonelor arondate, acțiuni, în sistem integrat, cu efective mărite.

Prin derularea acțiunilor, s-a urmărit creşterea autorităţii poliţiei şi asigurarea respectării legii prin prezenţa activă a polițiștilor, în vederea prevenirii activităţii infracţionale şi creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc, în zonele cu risc criminogen ridicat.  

Totodată, activitatea polițienească a vizat asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică şi pentru prevenirea faptelor cu violenţă în mediul urban și rural, verificarea respectării prevederilor legale referitoare la paza bunurilor, protecția persoanelor, prevenirea şi combaterea furturilor, de și din auto, de animale și de material lemnos precum și pe linie rutieră.

S-a urmărit și contracararea fenomenelor cu consecințe păgubitoare asupra bugetului de stat (evaziune fiscală, nedeclararea veniturilor și lipsa evidențierii acestora cu ajutorul caselor de marcat), precum și prevenirea, descoperirea și combaterea faptelor ilicite de comerț, dar și a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului, prin efectuarea de controale la agenții economici care își desfășoară activitatea în sfera alimentației publice.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 15 agenți economici, legitimate peste 130 de persoane, controlate peste 100 de vehicule și mopede.

De asemenea, polițiștii au aplicat 9 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 25. 700 de lei iar inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui au aplicat o amendă în cuantum de 20.000 lei.

 

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile date în competență, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște și siguranță publică, cu preponderență, în locurile și mediile cu risc criminogen ridicat.

 

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img