sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Actiuni desfasurate de politistii rutieri vasluieni impreuna cu reprezentantii din cadrul R.A.R

Distribuie:

Publicat:

Ieri, 02 iulie 2022, în intervalul orar 20:00 – 02:00, polițiștii din structurile de poliție rutieră ale Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, împreună cu reprezentanți din cadrul Registrului Auto Român, au acționat pe raza municipiul Vaslui, județul Vaslui pentru reducerea riscului rutier și pentru creștere gradului de disciplină rutieră.

Activitățile au fost desfășurate atât în mediul urban, cât și în mediul rural, iar în cadrul acestora, polițiștii au verificat 107 vehicule, au efectuate 32 de testări, din care 30 de testări cu aparatul alcooltest și 2 testări cu aparatul drugtest. De asemenea, au fost aplicate 64 de sancțiuni contravenționle pentru neregulile constatate, în valoare de peste 35.100 de lei, au fost reținute 10 permise de conducere și retrase 9 certificate de înmatriculare. Totodată, a fost constatată săvârșirea unei infracțiuni la regimul rutier.

Dintre acestea, 63 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru abateri prevăzute de O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, din care, 22 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru depășirea regimului legal de viteză, 16 sancțiuni contravenționale pentru defecțiuni tehnice, o pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, o sancțiune pentru conducere agresivă, 23 pentru alte abateri și o sancțiune pentru abateri prevăzute de alte acte normative.

 

     Actiuni desfasurate de politistii rutieri vasluieni impreuna cu reprezentantii din cadrul R.A.R

 

          În data de 02 iulie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Vaslui aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe strada Ștefan cel Mare, din municipiul Vaslui,  județul Vaslui, au depsitat, în trafic, o motocicletă, condusă de un bărbat în vârstă de 20 de ani.

          În urma verificării din punct de vedere tehnic de către specialiștii din cadrul Registrului Auto Român, aceștia au constatat că motocicleta prezintă deficiențe periculoase la sistemul de frânare, deficiențe majore la sistemul de iluminare și la sistemul de evacuare. De asemenea, s-a constatat faptul că, sistemul electric al motocicletei a fost modificat, iar oglinzile retrovizoare lipsesc.

          Față de conducătorul motocicletei a fost dispusă măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuatum de 5.220 de lei. Totodată, față de acesta a fost dispusă măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce vehicule, pe o perioadă de 90 de zile și a fost reținut certificatul de înmatriculare.

 

          ***

          În data de 02 iulie a.c., în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul comunal DC 140, în localitatea Rădeni, comuna Dragomirești, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Cluj, condus de un bărbat în vârstă de 60 de ani, din județul Cluj.

          Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

          Cercetările sunt continuate de polițiști, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

         

                ****

          În data de 02 iulie a.c., ora 23.52, un bărbat în vârstă de 21 de ani, din localitatea Coșca, comuna Ivănești, în timp ce conducea autoturismul înmatriculat în județul Vaslui, pe strada Șefan cel Mare, din municipiul Vaslui, din cauza comportamentului agresiv pe care l-a adoptat în trafic, a avariat 3 autoturisme staționate pe banda întâi. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 870 de lei. Totodată, față de acesta a fost dispusă măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce vehicule, pe o perioadă de 60 de zile.

      ****

          În data de 02 iulie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Vaslui aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul național DN 24, în localitatea Băcăoani, județul Vaslui, au depsitat, în trafic, un autoturism înmatriculat în județul Galați, condus de un bărbat în vârstă de 27 de ani, din județul Galați.

          Acesta se deplasa cu o viteză de 153 km/h pe un sector de drum cu o limită de viteză de maxim 50 km/h.

                                        Față de conducătorul auto a fost dispusă măsura sancționării contravenționale. Totodată, față de acesta a fost dispusă măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce vehicule, pe o perioadă de 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.              

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img