sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Actiuni desfasurate de politistii vasluieni pentru siguranta traficului rutier

Distribuie:

Publicat:

În perioada 31 iulie – 1 august a.c, polițiștii structurilor de poliție rutieră și de ordine publică ai Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au derulat acțiuni pentru creșterea gradului de disciplină în trafic și pentru reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecințe grave, produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale vehiculelor și încălcarea normelor rutiere.

De asemenea, acțiunile au vizat reducerea riscului rutier și impunerea unui climat de siguranță și disciplină în rândul tuturor participanților la trafic, prin identificarea conducătorilor auto, a bicicliștilor, pietonilor și căruțașilor care nu respectă normele rutiere, dar și depistarea conducătorilor de autovehicule, aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

În cadrul activităților desfășurate, au fost verificate 308 vehicule și 315 persoane. Polițiștii au aplicat 114 sancțiuni contravenționale, 111 fiind aplicate pentru abateri de la normele rutiere prevăzute  de O.U.G. nr. 195/2002R, privind circulația pe drumurile publice.

Au fost reținute 29 de permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare. 

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost următoarele: depășirea limitei legale de viteză cu peste 50km/h (25), depășirea neregulamentară (3) și nerespectarea indicațiilor și dispozițiilor polițistului rutier (1). 

Totodată, s-a constatat și săvârșirea unei infracțiuni la regimul rutier, respectiv conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Astfel, sâmbătă, 31 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Vaslui – Biroul Rutier, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 33 de ani, care a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img