marți, 23 aprilie, 2024

Actiuni in mediu rural desfasurate de IJJ VASLUI

Distribuie:

Publicat:

Efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vaslui au desfasurat, la sfarsitul saptamanii, actiuni in municipiile Vaslui, Barlad, Husi, orasul Negresti, dar si in localitati din mediul rural (Oltenesti, Cozmesti, Delesti, Solesti, Valeni, Vutcani, Todiresti, Vulturesti, Stanilesti, Dranceni, Arsura, Padureni).

Actiunile au fost desfasurate atat cu efective proprii cat si in cooperare cu politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean si au vizat respectarea prevederilor Legii nr.12/1990, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii si a legii nr.61/1991, privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

In urma desfasurarii acestor actiuni, jandarmii au fost aplicat 36 sanctiuni contraventionale in valoare de 3200 lei si s-a dispus masura confiscarii unor bunuri in valoare de aproximativ 1.500 lei.

Sanctiunile contraventionale au fost aplicate pentru omisiunea intocmirii si afisarii la locurile de desfacere sau servire, de catre operatorii economici a preturilor si tarifelor, efectuarea de activitati de comert cu bunuri a caror provenienta nu a fost dovedita, proferarea de injurii si expresii jignitoare, consumul de bauturi alcoolice in locuri nepermise.

In perioada urmatoare, actiunile jandarmilor vor continua pentru respectarea prevederilor legale referitoare la ordinea si linistea publica, dar si pentru desfasurarea activitatilor de comert in cele mai bune conditii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img