sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Actiunile UniCredit din Italia au scazut cu 8% dupa ce directorul executiv Jean Pierre Mustier a anuntat ca va pleca la sfarsitul mandatului sau

Distribuie:

Publicat:

 

Acțiunile UniCredit din Italia au scăzut cu 8% marți, după ce directorul executiv Jean Pierre Mustier a anunțat că va pleca la sfârșitul mandatului său în aprilie din cauza divergențelor cu consiliul de administrație în ceea ce privește strategia băncii, anunță Reuters, potrivit Mediafax.

UniCredit a anunțat că președintele ales Pier Carlo Padoan și consiliul de administrație vor începe să caute un înlocuitor.

Știrile despre plecarea lui Mustier vin pe fondul consolidării accelerate a activității bancare italiene, unde Trezoreria caută un cumpărător pentru Monte dei Paschi.

„Mustier a fost un susținător esențial al strategiei de returnare a capitalului pentru achiziții și achiziții și pentru extinderea internațională a grupului”, au scris analiștii Citi într-o notă care a redus acțiunile UniCredit la „neutru” de la „cumpărare”. „Credem că piața va vedea plecarea sa ca un risc cheie pentru rolul UniCredit în consolidarea italiană, în detrimentul randamentului capitalului și al profilului de risc”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img