vineri, 26 aprilie, 2024

Activitate de Evaluare a Ministerului Afacerilor Interne pentru anul 2019

Distribuie:

Publicat:

În data de 03 martie 2020, prefectul Mircea GOLOGAN împreună cu subprefectul Dumitru CIOMAGA și subprefectul Narcis-Emil POIANĂ au participat la ședința de evaluare a activității Ministerului Afacerilor Interne pentru anul 2019, în sistem videoconferință, sub conducerea Ministrului Afacerilor Interne Ion-Marcel VELA, desfășurată în Sala "Alexandru Ioan Cuza", din cadrul Instituției Prefectului – județul Vaslui.
La acest eveniment au participat și reprezentanții desemnați din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

Activitatea s-a desfășurat în prezența președintelui României Excelența Sa Klaus Werner IOHANNIS și a prim-ministrului României Ludovic ORBAN.

“ O provocare a anului trecut au fost manifestările cu public numeros dintre care amintim: vizita în România a Suveranului Pontif Papa Francisc, evenimentele organizate în contextul mandatului României la președinția Consiliului Uniunii Europene, Summitul de la Sibiu, alegerile pentru Parlamentul European, Referendumul și alegerile pentru funcția de Președinte al României, în urma cărora au fost remarcate rezultatele angajaților Ministerului Afacerilor Interne.
Datorită mobilizării și coordonării tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne și a Instituțiilor Prefectului, alegerile prezidențiale au fost organizate în cele mai bune condiții înregistrându-se cel mai mic număr de incidente comparativ cu anul 2014.
Principalul obiectiv al Ministerului Afacerilor Interne pentru anul 2019 a fost consolidarea gradului de siguranță a cetățeanului. Activitatea de prevenire trebuie să rămână principala preocupare, iar prezența activă a polițiștilor și jandarmilor în stradă în mijlocul oamenilor este necesară pentru a descuraja comiterea actelor antisociale.
O prioritate permanentă este și va fi parteneriatul cu structurile Ministerului Public în vederea asigurării unei bune finalități judiciare împotriva fenomenului criminogen.

Rezultatele prezentate astăzi se datorează tuturor profesioniștilor din structurile Ministerului Afacerilor Interne care în fiecare zi, în fiecare misiune dau dovadă de implicare, seriozitate și devotament față de țară și de cetățeni.

În contextul actual internațional cetățenii trebuie să știe că suntem pregătiți să protejăm frontiera de stat. Totodată în provocările internaționale care afectează sănătatea publică suntem la datorie alături de ceilalți parteneri instituționali. Garantăm că vom fi prezenți în stradă lângă cetățeni pentru a răspunde cu promptitudine nevoilor comunităților.”, a declarat Ion-Marcel VELA Ministrul Afacerilor Interne.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img