News Flash:

Activitate la Grădiniţă de copii cu P.P. nr 10 din Husi-FOTO

22 Mai 2015
4036 Vizualizari | 0 Comentarii
Vineri, 22  mai 2015, incepand cu ora 1100,  la Gradinita de copii cu P.P. nr 10 a avut loc SIMPOZIONUL SI CONCURSUL JUDETEAN: ”CAMPIONI IN LUMEA POVESTILOR’’ EDITIA a II-a.  Activitatea a marcat  totodata si incheierea cu succes a proiectului “Cuvinte potrivite”  initiat de Gradinita de copii cu P.P. nr. 10 in colaborare cu Biblioteca Municipala Mihai Ralea, proiect desfasurat pe o perioada de 4 ani, intre noiembrie 2011- iunie 2015.  

Proiectul ”Cuvinte potrivite”initiat si coordonat de doamna educatoare TURBATU NINA si-a propus sa trezeasca in sufletele fragile si avide de cunoastere ale prescolarilor si elevilor ,dorinta de a patrunde inca de mici in universul linistit al bibliotecii, respectul fata de carte si fata de cel care a scris-o. Astfel, cartea va deveni prietena cea mai draga si nedespartita a copiilor, o fagaduinta, o bucurie, o calatorie prin suflete, ganduri si frumuseti”, asa cum afirma autorul poeziei Cuvinte potrivite, Tudor Arghezi”.

CAMPIONI IN LUMEA POVESTILOR,  aflata  la cea de-a II-a editie, reprezinta o activitate cultural-artistica ce s-a  desfasurat sub forma unui concurs cu o tematica inspirata din povestile si basmele copilariei, adecvate Curriculum-ului pentru  invatamantul prescolar si primar.  Concursul judetean Campioni in lumea povestilor face parte din categoria activitatilor extrascolare si urmareste stimularea interesului pentru lectura in randul prescolarilor/elevilor, stabileste relatii de colaborare intre institutiile de invatamant din judetul Vaslui. Concretizarea simpozionului si concursului Campioni in lumea povestilor a fost realizata si prin tehnoredactarea revistei Copilul si literatura. Faza  judeteana, de vineri, 22 mai 2015,  s a impletit anul acesta cu evenimentele organizate cu prilejul incheierii proiectului ”Cuvinte potrivite”.

Agenda zilei de 22 mai 2015 a cuprins programe artistice sustinute de educatoarele unitatii(grupa mica B -Dansul papadiilor, coordonat de ed.Mihaela Stoian, ed. Ionela Damian, grupa mijlocie -dramatizarea povestii Turtita, coordonata de ed. Maricica Tabara, ed. Cristina Butnaru, grupa mare A - dans popular (calusarii si sarba) sustinut de ansamblul Hai la joc! si dramatizarea povestii Iedul cu trei capre, coordonat de ed. Nina Turbatu, ed. Tatiana Botu si grupa mare B- dramatizarea Greierele si furnica, coordonata de ed. Mihaela Braniste, ed. Monica Coman) , dramatizarea scenetelor La cirese si D-nul Goe, coordonata de inv. Viorica Miron de la Cretestii Scoala Gimnaziala de Sus, prezentarea pamfletului Fata mosului si fata babei, coordonator inv. Nela Radu de la Scoala Gimnaziala  nr. 1 Mihail Sadoveanu Husi, recitarea poeziei Scrisoare lui Ion Creanga, coordonator Elena Sardaru de la Scoala  Gimnaziala nr. 2 Ion Creanga Husi, evaluarea lucrarilor inscrise in concursul Campioni in lumea povestilor, faza a II-a, judeteana,  precum si prezentarea si evaluarea proiectului Cuvinte potrivite.

“Activitatile s-au desfasurat intr-o atmosfera placuta si relaxanta. Dintre invitati amintim: Bejan Irina si Tudose Alina - Biblioteca Mihail Ralea Husi, Gutu Culina -metodist CCD Vaslui,filiala Husi ,Carmen Caprariu-director Clubul elevilor Husi,Gutu Mihaela-director Gradinita cu PP nr12 Husi, Giugaru Beatrice-director Liceul Tehnologic Special „Sf. Ecaterina”Husi , Pascal Liliana-educatoare Gradinita cu Pn nr.6 Husi,  invatatoarele Radu Nela ,Busuioc Elena ,Miron Viorica si Sardaru Elena precum si parinti ai copiilor .Toti invitatii s-au declarat incantati de programul desfasurat si au raspuns deja invitatiei de participare si la viitoarele noastre activitati.Le multumim tuturor partenerilor si colaboratorilor implicati.” a declarat Alina Calancea-directorul Gradinitei cu PP.nr.10 Husi.

Galerie Foto

FOTO1.JPG
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0994 (s) | 34 queries | Mysql time :0.037550 (s)