joi, 28 martie, 2024

Activitatea de înmagazinare gaze naturale va fi separată de la 1 aprilie; o nouă filială va deveni operaţională

Distribuie:

Publicat:

Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz anunţă că, începând cu data de 1 aprilie, va deveni operaţională o nouă filială care va gestiona activitatea de înmagazinare a gazelor naturale.

Potrivit unui comunicat de presă al societăţii, filiala se va numi SNGN Romgaz SA – Filiala de Înmagazinare Gaze Naturale Depogaz Ploieşti SRL.

"Începând cu data de 1 aprilie 2018, în baza Directivei 73/2009 a CE preluată în Legea 123/2012 Legea energiei electrice şi a gazelor naturale în art. 141, activitatea de înmagazinare va fi separată din cadrul SNGN Romgaz SA şi va fi desfăşurată în cadrul unui operator de înmagazinare, o filială, în care SNGN Romgaz este asociat unic. Înfiinţarea acestei Filiale (…) va răspunde cerinţelor actuale ale pieţei printr-o mai mare flexibilitate şi va permite optimizarea activităţii de înmagazinare prin gestionarea mai eficientă a resurselor implicate", se menţionează în comunicatul Romgaz.

Înmagazinarea subterană a gazelor naturale are un rol major în asigurarea siguranţei în aprovizionarea cu gaze naturale, facilitând echilibrarea balanţei consum – producţie internă – import de gaze naturale, prin acoperirea vârfurilor de consum cauzate, în principal, de variaţiile de temperatură în scopul obţinerii de avantaje tehnice şi economice.

Romgaz precizează că noua filială va prelua operarea depozitelor de înmagazinare aflate în concesiunea companiei, va opera activele care contribuie la desfăşurarea activităţii aflate în proprietatea SNGN Romgaz SA şi va prelua, în totalitate, personalul care desfăşoară activitatea de înmagazinare din cadrul societăţii, beneficiind de toate prevederile Contractului Colectiv de Muncă în vigoare la nivelul companiei.

Societatea deţine şase depozite de înmagazinare subterană a gazelor naturale situate în: Bălăceanca, Bilciureşti, Cetatea de Baltă, Gherceşti, Sărmăşel şi Urziceni.

AGERPRES/

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img