News Flash:

Activitatea lui Joseph Goebbels din timpul războiului

27 Ianuarie 2020
589 Vizualizari | 0 Comentarii
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.9208 RON (-0.0011)
USD: 4.1716 RON (-0.0107)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Joseph Goebbels 1060x600

Activitatea lui Joseph Goebbels din timpul războiului. Joseph Goebbels, alături de Heinrich Himmler şi Joachim von Ribbentrop, a fost unul din cei mai înfocaţi susţinători ai revendicărilor eritoriale agresive ale Germaniei.

Acesta a înţeles că era de datoria sa să îi facă pe germani să accepte acest lucru.

În 1938, când s-a semnat Tratatul din Munchen, știa că vasta majoritate a germanilor nu dorea război.

Folosindu-se de resursele propagandistice i-a făcut pe nemţi să aibă sentimente de ură față de cehi și simpatie pentru germanii din Sudeți

Odată cu acceptarea condiţiilor lui Hitler cu privire la Cehoslovacia, Joseph Goebbels a îndreptat arma propagandei către Polonia.

A încercat prin orice mijloc să orchestreze o campanie de ură împotriva Poloniei

Goebbels a fabricat tot felul de poveşti cu privire la atrocităţile comise de polonezi împotriva nemţilor din Danzig. Cu toate acestea însă nu a putut să convingă majoritatea germanilor să accepte ideea unui război.

În septembrie 1939, Goebbels a început să-și extindă influența în politica internă.

După 1940, Hitler a avut puține apariții publice, așa că Goebbles a devenit fața și vocea regimului nazist pentru populația Germaniei.

Cu Hitler preocupat cu războiul, Himmler concentrându-se la soluția finală în problema evreiască. În timp ce poziția lui Göring era în declin,datorită eșecului Luftwaffe, Goebbels a simțit un vid de putere în politica internă.

Responsabilitatea sa fiind moralul populației, s-a preocupat intensiv cu probleme ca salarizarea, raționalizarea și adăpostirea. Aceste lucruri care au afectat moralul, deci și productivitatea.

Înfrângerea germanilor în Bătălia de la Stalingrad din ianuarie 1943. O criză în regim

După înfrângerea ruşinoasă de la Stalingrad, Goebbels a fost nevoit să se alieze cu Hermann Göring. Martin Bormann, șeful Cancelariei Partidului Nazist și secretarul führerului, s-a folosit de dezastrul de pe front.

El a încercat să îl convingă pe Htiler să creeze o conducere de trei oameni reprezentând statul, armata și partidu. Comitetul trebuia să fie format din Cancelarul Reich-ului Hâns Lammers, Mareșalul Wilhelm Keitel și Bormann.

Acest așa numit Comitet ar fi trebuit să aibă puteri dictatoriale asupra frontului german. Goebbels, Speer, Göring și Himmler s-au combinat să blocheze această acțiune văzând-o că pe o amenințare.

Activitatea lui Joseph Goebbels din timpul războiului

Goebbels a încercat să-l convingă pe Hitler să îl numească pe Göring ca șef al guvernului.

Propunerea sa avea o logică certă, pentru că Göring (în ciuda eșecului Luftwaffe și a corupției sale) era încă foarte popular în populația Germaniei, al cărei moral era în cădere, de vreme ce Hitler abia mai apărea în public după înfrângerea de la Stalingrad.

Propunerea a fost considerată absurdă de către Hitler, datorită incapacității lui Göring și mai ales pentru că führerul dorea să îndrepte toată vina eșecului militar spre acesta.

În februarie, Goebbels a lansat o nouă ofensivă pentru a se plasa în centrul puterii politice.

Într-un discurs pasional la Berlin Sportpalast, Goebbels a cerut audienței să se dedice unui război total, unei mobilizări a economiei Germaniei și a societății germane pentru a sprijini războiul.

A sperat în acest fel să îl convingă pe Hitler să îi acorde lui (împreună cu Speer) controlul asupra politicii interne a producției de armament, pentru a introduce munca obligatorie, chiar și pentru femei.

Hitler, susținut de Göring, a refuzat aceste cereri, pentru că le vedea periculoase pentru moralul populației. Goebbels s-a plâns, în particular, de lipsa de direcții din politica internă a Germaniei, însă nu l-a criticat direct pe Hitler și nici nu a acționat împotriva voinței acestuia.

Galerie Foto

Joseph_Goebbels_1060x600-1
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1602 (s) | 34 queries | Mysql time :0.050094 (s)