vineri, 19 aprilie, 2024

Activitatea parlamentara va trece pe planul doi pana la alegerile generale

Distribuie:

Publicat:

Parlamentarii intră în zodia alegerilor: mai puține legi și mai multă campanie în teritoriu. Activitatea parlamentară trece, începând de azi, pe planul doi până la finalul actualei legislaturi care a început în decembrie 2016.

Pe 27 septembrie vor avea loc alegerile locale. Până atunci, parlamentarii își vor rezerva cea mai mare parte a timpului campaniei electorale.

Deputații au avut luni o ședință de plen. Următoarea întrunire a Camerei Deputaților va fi pe 30 septembrie, după alegerile locale: urmează așadar două săptămâni de „activitate în teritoriu” și comisii parlamentare „online”.

Când vor reveni la Parlament, deputații se vor afla în plină precampanie pentru o nouă rundă de alegeri: alegerile parlamentare programate pentru 6 decembrie. Cu o lună înainte, pe 6 noiembrie, începe oficial noua campanie electorală.

Odată cu terminarea alegerilor locale începe precampania pentru alegerea membrilor Senatului și Camerei Deputaților pentru următorii patru ani de zile.

Dacă deputații au intrat deja în linie dreaptă pentru alegerile locale, senatorii și-au programat o ședință de plen săptămâna viitoare. În această săptămână, plenul Senatului nu se reunește.

După alegerile locale, activitatea parlamentară se va „comprima” în câteva ședințe de plen și ședințe pregătitoare de comisii, unde partidele își vor promova principalele inițiative legislative.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img