sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Activitati preventive desfasurate de politistii vasluieni – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Politistii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, impreuna cu reprezentanti ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi Vaslui, s-au intalnit saptamana aceasta cu elevii Scolii Gimnaziale Rebricea, Scolii Gimnaziale Draxeni, Scolii Gimnaziale ”Mihai David” Negresti si ai Liceului Tehnologic ”Nicolae Iorga” Negresti, in cadrul saptamanii ”Scoala altfel : Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”.  

Peste 90 de elevi, impreuna cu 15 cadre didactice, au primit recomandari privind prevenirea violentei in scoli, aspecte legate de fenomenul bullying, comportamentele antisociale generatoare ale delincventei juvenile, consecintele comportamentului deviant si siguranta pe internet.

Totodata, au fost purtate si discutii pe linia prevenirii abandonului/absenteismului scolar.

Elevilor li s-a explicat ce  implica o infractiune,  ce reprezinta raspunderea penala, tipurile de pedepse aplicabile minorilor, precum si ce inseamna starea de recidiva.

Pe parcursul activitatilor s-au difuzat diverse spoturi audio-vizuale si prezentari in PowerPoint fiind, de asemenea, distribuite mai multe pliante cu mesaje informativ-preventive, adaptate varstei si nivelului de intelegere.

Politistii vor continua activitatile de prevenire a delincventei juvenile si de  combatere a victimizarii minorilor in mai multe unitati scolare din judetul Vaslui.         

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img