marți, 19 martie, 2024

Actorul Alexandru Arsinel va deveni cetatean de onoare al Bucurestiului

Distribuie:

Publicat:

Actorul Alexandru Arşinel, director al Teatrului de revistă „Constantin Tănase”, va deveni cetăţean de onoare al Capitalei, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a sedinţei de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Titlul va fi conferit „în semn de respect pentru contribuţia adusă la dezvoltarea şi promovarea teatrului românesc”.

„Anul acesta, domnul Alexandru Arşinel a împlinit respectabila vârstă de 78 de ani, dintre care 53 de ani de activitate în slujba teatrului de revistă bucureştean, prilej care justifică pe deplin conferirea titlului de cetăţean de onoare în semn de respect din partea municipalităţii”, se arată în proiect.

Acordarea acestui titlu reprezintă o recompensă simbolică şi nu are implicaţii privind bugetul local.

Născut în 4 iunie 1939, Alexandru Arşinel a absolvit Institutul de Artă Teatralp Cinematografică „I. L. Caragiale”, pentru ca la scurt timp să se angajeze la Teatrul de Revistă din Bucureşti, devenind apoi directorul şi managerul acestuia.

A jucat în peste 30 de filme artistice, printre care „Ana şi… hoţul”, „Miss Litoral”, „Anotimpul iubirii”, „În fiecare zi mi-e dor de tine”, „A doua cădere a Constantinopolului”, „Paradisul în direct” şi „Sexy Harem Ada-Kaleh”.

Activitatea sa din teatru, film, televiziune şi teatru radiofonic a fost recompensată în ultimii ani cu mai multe premii, medalii şi ordine, precum Premiul Special UNITER pentru Teatrul de Revistă, Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor – „Arta Spectacolului”, Medalia de Onoare a Federaţiei Comunităţii Evreieşti din România, Premiul Special şi Diploma de Onoare oferite de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional cu ocazia aniversării a 50 de ani de carieră sau Premiul Special „Ambasadorul Teatrului Naţional Românesc”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img