vineri, 29 martie, 2024

Acuzatii grave in cazul tanarului impuscat in cap de un politist: “Procurorii de la Parchetul Vaslui gestioneaza cazul pe repede inainte”

Distribuie:

Publicat:

Avocatul familiei soferului impuscat mortal in cap de un politist pe o strada din municipiul Vaslui acuza procurorii care desfasoara ancheta in acest caz de gestionarea acesteia ”pe repede inainte”, in sensul schimbarii incadrarii juridice in doar cateva ore, din ”omor” in ”ucidere din culpa”, doar pe baza concluziilor raportului preliminar de necropsiei. 

In consecinta, avocatul Oana Iovu va solicita preluarea cercetarilor de catre Parchetul General, avand in vedere ca este ”un caz cu impact social la nivelul publicului larg”.

Schimbarea incadrarii juridice, din ”omor” in ”ucidere din culpa”, in cazul soferului din judetul Vaslui impuscat mortal in cap de catre un agent de la Rutiera este considerata nejustificata de catre aparatorul familiei victimei incidentului. Potrivit avocatului Oana Iovu, procurorul de caz ar fi decis sa schimbe incadrarea juridica a faptei dupa primirea raportului medicol-legal preliminar al necropsiei tanarului de 26 de ani, informeaza libertatea.ro.

”Se ridica mari semne de intrebare privind gestionarea pe repede inainte a cazului, in sensul schimbarii incadrarii juridice a faptei, in cateva ore, doar pe concluziile raportului preliminar de necropsie. Trebuie avut in vedere un aspect esential: diferenta dintre intentie si culpa rezulta doar dupa coroborarea tuturor mijloacelor de proba specificei spetei, respectiv cercetarea la fata locului, raportul medico-legal, expertiza balistica si, mai ales, declaratiile martorilor de la fata locului.”, a declarat avocatul Oana Iovu.

Reprezentantii Parchetului de pe langa Tribunalul (PT) Vaslui sustin ca incadrarea juridica a faptei ”nu are relevanta” in acest moment. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img