joi, 28 martie, 2024

Acuzatii grave intre Austria si Ungaria! Intreg conflictul a pornit de la… ciocolata. Ce declara Comisia Europeana

Distribuie:

Publicat:

Marile companii vand produse mai bune in Austria decat in Ungaria, chiar daca ele ar trebui sa fie la fel, acuza guvernul maghiar citat de Euractiv.

Autoritatea ungara privind siguranta alimentelor a studiat 24 de produse vandute atat in Ungaria, cat si in Austria de retaileri internationali precum Lidl sau Aldi. A descoperit, printre altele, ca versiunea locala a unui sortiment de napolitane nu e atat de crocanta precum cea din Austria, iar crema de ciocolata Nutella nu este la fel de buna.

Cred ca acesta este cel mai mare scandal din ultima vreme, a spus Lazar Janos, seful de cabinet al premierului Orban Viktor. Acesta a anuntat verificari masive ale produselor, dar a refuzat sa precizeze ce masuri s-ar putea lua. Investigatii similare au avut loc si in Slovacia, care a comparat produse locale cu altele, teoretic similare, vandute in Germania si Austria.

Comisia Europeana sustine insa ca acuzatiile sunt lipsite de continut si ca multinationalele sunt libere sa-si adapteze locale produsele.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img