joi, 28 martie, 2024

Adevarul despre fericire spus de un maestru budist

Distribuie:

Publicat:

Te-ai intrebat vreodata ce este fericirea? Este un sentiment? Este vorba despre circumstante stabile in viata? Sau este ceva profund personal, care nu poate fi definit? Maestrul budist Thich Nhat Hanh a dezvaluit adevarul despre fericire. Iata care este acesta!

Este un fel de a fi. De fapt, intr-un citat simplu, dar profund, Thich Nhat Hanh spune ca adevarata fericire se bazeaza pe pacea interioara: "Multi oameni cred ca entuziasmul este fericirea. Dar daca esti entuziasmat, nu esti linistit. Adevarata fericire se bazeaza pe pace."

Thich Nhat Hanh spune ca acceptarea este o parte importanta a pacii interioare. Cu toate acestea, in societatea noastra, prea multi oameni incearca sa se schimbe pentru altii. Insa acest lucru este inutil pentru pacea noastra interioara si pentru fericirea personala. A fi frumos inseamna a fi tu. Nu trebuie sa fii acceptat de altii. Trebuie sa te accepti. Atunci cand te nasti o floare de lotus, fii o floare de lotus, nu incerca sa fii o floare de magnolie. Daca ai nevoie de recunoastere si acceptare si incerci sa te schimbi pentru a te potrivi cu ceea ce isi doresc alti oameni, vei suferi toata viata. Adevarata fericire si putere stau in intelegerea ta, acceptarea ta si increderea in tine.

Conform lui Thich Nhat Hanh, pentru a obtine propria acceptare, trebuie sa incepem sa acceptam momentul prezent si minunile frumoase care exista in jurul nostru.
Atunci cand suntem in conexiune cu momentul prezent, intelegerea noastra despre ceea ce se intampla se adanceste si incepem sa ne incarcam cu bucurie, pace si iubire. In jurul nostru, observam toate miracolele – o raza de soare, o frunza, o floare, rasete, picaturi de ploaie. Daca ramai in aceasta stare, este usor sa vezi miracolele peste tot. Fiecare fiinta umana reprezinta un cumul de miracole. Ochii vad mii de culori si forme. Urechile aud albinele care zboara sau picaturile de ploaie. Inima bate in ritm cu inimile tuturor. Cand suntem obositi si ne simtim descurajati de toate luptele pe care le ducem zilnic, este posibil sa nu observam aceste minuni, dar ele sunt intotdeauna prezente. Nu inseamna ca nu trebuie sa ne gandim la trecut sau viitor, ci sa o facem intr-un mod productiv. Trebuie sa nu te pierzi in regretele trecutului sau in ingrijorarile legate de viitor. Daca esti ancorat in prezent, trecutul poate fi potrivit pentru introspectie. Poti obtine mai multe perspective din faptele realizate in trecut.

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img