News Flash:

ADEVARUL NEASTEPTAT. Care este de fapt cel mai bun ulei pentru gatit

10 Noiembrie 2014
2104 Vizualizari | 1 Comentarii
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.9226 RON (+0.0001)
USD: 4.1180 RON (-0.0187)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Folosit cu cap, niciun ulei nu este nociv, spun expertii, scrie doctorulzilei.ro.

Uleiul de palmier se afla in topul grasimilor care trec testul focului si poate suporta temperaturi-record de peste 200 de grade, limita unei prajiri corecte.

“Are un punct de fumigatie de 230 de grade, deci se descompune mai greu in substante cancerigene decat o fac alte uleiuri. Este excelent in prajirea cartofilor, spre exemplu, pentru ca nu ii imbiba, umflandu-i cu calorii”, arata nutritionistul Ionut Stefan.

Bun pentru prajit este si uleiul de cocos, in ciuda falsei impresii ca s-ar “depune” pe artere. “Este controversat pentru ca oamenii abia acum au dat de el”, crede expertul in alimentatie.

Uleiul de masline ramane un elixir pentru sanatate indiferent daca e incins in tigaie sau adaugat in maioneza. Contine grasimi “bune”, benefice pentru inima si capabile sa topeasca burta.

“La ardere e pacat sa-l irosim pe cel extravirgin, mai scump. Varianta mai fina da savoare supelor crema sau maionezei”, spune nutritionistuli.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Adauga anunt gratuit

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1544 (s) | 34 queries | Mysql time :0.037350 (s)