joi, 28 martie, 2024

Adina Valean, avizata comisar european de comisia pentru Transporturi a PE

Distribuie:

Publicat:

Adina Vălean, propusă comisar european pentru Transporturi, a primit aviz favorabil în Comisia pentru Transporturi a Parlamentului Uniunii Europene, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse politice de la Bruxelles. Au fost 36 de voturi „pentru”.

Europarlamentarul PNL Marian Jean Marinescu a anunțat pe Twitter rezultatul în cazul Adinei Vălean. „Comisia pentru Transporturi a Parlamentului UE a acceptat desemnarea Adinei Vălean și o recomandă pentru funcția de comisar al Transporturilor”, a scris Marian Jean Marinescu, joi, pe Twitter.

Favorabile desemnării lui Vălean pentru această poziție au fost grupurile europarlamentare ale PPE, S&D, „Înnoim Europa”, Identitate și Democrație (ID), Conservatorilor și Reformistilor Europeni (ECR) și Confederal al Stângii Unite Europene/Stânga Verde Nordică, au adăugat sursele politice. Singurii care au susținut solicitarea unor informații suplimentare de la Adina Vălean au fost cei de la grupul Verzilor din PE.

Comisia pentru Afaceri Juridice din Parlamentul European (Comisia JURI) a dat aviz favorabil, în ședința de marți a forului legislativ, pentru Adina Vălean, propusă comisar european pentru Transporturi, dar și pentru propunerile de comisari din partea Franței și Ungariei.

Adina Vălean a primit aviz pozitiv și din partea parlamentarilor români, după ce aceasta a fost audiată în comisiile de specialitate ale Parlamentului României.

Votul în PE pentru Executivul UE propus de președintele-ales Ursula von der Leyen va avea loc într-o sesiunea plenară programată pe 27 noiembrie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img