miercuri, 24 aprilie, 2024

Adio, taxa auto!

Distribuie:

Publicat:

Plenul Camerei Deputatilor,in calitate de for decizional, a aprobat marti (n.r 25 octombrie), eliminarea a 102 de taxe nefiscale, validata acum o saptamana de Senat.

Proiectul de lege a fost aprobat la initiativa Presedintelui PSD, care a promis reprezentantilor din industria auto masuri fiscale care sa compenseze pierderile.

“Eliminarea timbrului de mediu va genera efecte negative si imediate in piata auto, va conduce la cresterea numarului de autovehicule vechi, poluante, a nivelului de poluare atmosferica, iar pe de alta parte incasarile la bugetul de stat se vor diminua considerabil”, a atras atentia Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), intr-un comunicat de presa.

De cealalta parte, cetatenii sunt de parere ca platesc deja odata impozit pe masina la primarie si nu vad rostul taxei de mediu.

Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, cu modificarile uterioare, se abroga .
In termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare, Guvernul va modifica in mod corespunzator, actele normative de punere in aplicare a dispozitiilor legii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img