News Flash:

Administratia Finantelor Publice a solicitat in instanta insolventa clubului de fotbal FC Vaslui

19 Iunie 2014
1877 Vizualizari | 0 Comentarii
Administratia Judeteana a Finantelor Publice Vaslui a solicitat in instanta insolventa clubului de fotbal FC Vaslui pentru o datorie la bugetul de stat de peste 36 de milioane de lei, aferenta perioadei 2004-2008, echipa vasluiana incheind sezonul competitional pe locul sase al Ligii I.

 Sporting Club SA Vaslui, formatie care a incheiat pe locul sase sezonul competitional 2013-2014 al Ligii I, este tot mai aproape de colaps financiar pentru datoriile acumulate atat catre bugetul de stat, cat si catre o serie de firme cu care se afla in relatii contractuale.

La o luna dupa ce una din firmele omului de afaceri Adrian Porumboiu, pana in urma cu un an finantatorului echipei, a solicitat intrarea in insolenta a clubului vasluian, Administratia Judeteana a Finantelor Publice (AJFP) Vaslui a depus in instanta documentatia pentru deschiderea aceleiasi proceduri fiscale. Ambele cereri vor fi judecate la Tribunalul Vaslui in 9 septembrie 2014, dupa vacanta judecatoreasca.

”Asa cum prevede legislatia, am depus la Tribunalul Vaslui o cerere introductiva pentru deschiderea procedurii de insolventa a societatii Sporting Club SA Vaslui pentru datoriile la bugetul de stat constatate in urma unui control fiscal efectuat la club. Urmeaza ca instanta sa analizeze cererea si sa decida daca accepta declansarea procedurii de insolventa”, a declarat, directorul AJFP Vaslui, Nelu Sava.

Tribunalul Vaslui va analiza cererea AJFP Vaslui si, in cazul in care o va accepta, va numit un administrator judiciar. Acesta va intocmi tabelul preliminar de creante pana la un termen stabilit de instanta de judecata.

Datoriile societatii Sporting Club SA Vaslui numai la bugetul de stat sunt de peste 36 milioane de lei, debite stabilite de Agentia Nationala de Administrare Fiscala in urma unui control facut de inspectia fiscala pentru activitatea desfasurata de club in perioada 2004-2008.

De altfel, din cauza obligatiilor fiscale catre bugetul de stat si jucatori, formatia SC Vaslui nu a primit nici licenta in Liga I pentru sezonul competitional 2014-2015, fiind retrogradata in liga inferioara. Decizia comisiei de licentiere a fost atacata de Consiliul Local Vaslui, in calitate de actionar minoritar, cu 16 la suta din actiunile clubului, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Laussane, cerere admisa si care urmeaza sa fie analizata.

fc vaslui perioadei 2004-2008 drian porumboiu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0920 (s) | 34 queries | Mysql time :0.037024 (s)