joi, 25 aprilie, 2024

Administratia Fondului pentru Mediu a fost asaltata cu cereri in programul Iluminat Public: peste 800 de solicitari in primele ore

Distribuie:

Publicat:

Peste 800 de solicitări de finanţare au fost depuse în Programul Iluminat Public, care a demarat vineri dimineaţa, informează Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), informează Agerpres.

"În cadrul Programului Iluminat Public, în data de 24 iulie 2020, începând cu ora 10:00, au început înscrierile unităţilor administrativ-teritoriale care doresc să obţină fonduri pentru înlocuirea corpurilor de iluminat având un consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu LED. În aplicaţia informatică sunt înscrise, până la acest moment, peste 800 de solicitări", menţionează sursa citată.

Programul Iluminat Public se adresează administraţiilor publice locale care pot beneficia de fonduri pentru îmbunătăţirea sistemului de iluminat public prin utilizarea corpurilor de iluminat cu LED, cu eficienţă energetică ridicată.

Programul, cu un buget de 384 milioane de lei, acordă finanţare de cel mult 90% din cheltuielile eligibile şi în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanţi.

Astfel, o unitate administrativ-teritorială (UAT) cu o populaţie de până la 4.000 locuitori poate primi maximum 500.000 lei, în timp ce UAT cu o populaţie de peste 4.001 locuitori, cel mult un milion de lei.

Sesiunea de depunere a dosarelor de finanţare va fi deschisă până pe data de 17 septembrie 2020.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img