News Flash:

Administratia Prezidentiala a publicat salariile tuturor angajatilor sai, incepand cu cel al presedintelui.

25 Februarie 2014
1595 Vizualizari | 0 Comentarii
Administratia Prezidentiala a publicat, marti, lista tuturor angajatilor si a salariilor nete lunare ale acestora, incepand cu presedintele Traian Basescu si pana la muncitorii de la Cotroceni.

Purtatorul de cuvant al presedintelui, Bogdan Oprea, a declarat ca Administratia Prezidentiala a dorit sa fie prima institutie care raspunde apelului la transparenta initiat de "Ziarul Financiar", care a cerut publicarea de catre fiecare institutie publica a listei de angajati, cu numele, functia, veniturile nete si CV-urile acestora.

Potrivit lui Oprea, Administratia prezidentiala va publica si toate CV-urile salariatilor cu functii de conducere, in perioada urmatoare.

Tabelul cuprinde numele, functia, salariul net lunar incasat de angajatii Administratiei Prezidentiale, de la personalul cu functii de demnitate publica, presedintele Traian Basescu fiind in deschiderea listei, pana la functionarii publici, personalul contractual pe functii de specialitate si personalul contractual pe functii tehnice.

Conform informatiilor date publicitatii de Administratia prezidentiala, Traian Basescu are un salariu net lunar de 6.706 lei, in timp ce consilierii prezidentiali (Iulian Chifu, Cristian Diaconescu, Claudiu Dinu, Bogdan Dragoi, Iulian Fota, Bogdan Manoiu) au un salariu net lunar de 5.363 de lei, iar cei de stat (Gheorghe Angelescu, Anca Catanescu, Delia Dinu, Cristina Iana, Cristian Hrituc, Razvan Murgeanu, Dorel Onaca, Bogdan Oprea, Gabriel Piscociu) de 4.696 de lei, exceptie facand Ion Oprisor, secretarul CSAT, care are un salariu net lunar de 4.724 lei.

Consilierii si directorii de cabinet au un salariu net lunar intre 2.234 de lei si 4.125 de lei, iar functionarii publici au o indemnizatie neta lunara intre 1.124 lei si 4.078 de lei.

Cel mai mic salariu net incasat la Administratia prezidentiala este al cameramanului oficial, Sorin Miscoci, de 449 de lei la un program de 4 ore pe zi, in timp ce preotul Irineu are o indemnizatie neta de 642 de lei pe luna, la un program de doua ore pe zi.

Salarii nete lunare de la 1.520 la 599 de lei sunt incasate de sefii de echipa si de muncitorii de la Cotroceni, calificati in urmatoarele meserii: electrician, fochist, tamplar, lacatus, instalator, ingrijitor si horticultor.

De asemenea, fostii sefi de stat (Regele Mihai, Ion Iliescu si Emil Constantinescu) au o indemnizatie neta lunara de 5.060 lei, acestia avand si cate un consilier si cate un secretar de cabinet, care incaseaza salarii.

administratia prezidentiala traian basescu claudiu dinu iulian fota
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1275 (s) | 35 queries | Mysql time :0.043486 (s)