News Flash:

Administratiile vasluiene vor sa atraga peste 127 milioane euro in perioada 2014-2020

25 Octombrie 2013
2418 Vizualizari | 1 Comentarii
ADR nord est
Un parc industrial, o centura de ocolire a municipiului Vaslui, dezvoltarea integrata a Barladului si reabilitarea si modernizarea a doua unitati scolare, acestea sunt proiectele strategice propuse de judetul Vaslui in cadrul Regiunii de Nord-Est pentru care se spera sa se obtina finantare in perioada 2014-2020. Valoarea totala a proiectelor propuse de Vaslui este de peste 127 milioane euro. Singurul oras din judet care nu a propus niciun proiect este Murgeniul.

Dupa ce fiecare autoritate administrativa din cadrul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Est (ARDNE) a fost invitata sa transmita cel mai important proiect al comunitatii locale, pentru ca acesta sa fie luat in calcul in momentul in care se vor imparti banii europeni din urmatorul exercitiu bugetar, vasluienii au propus cinci proiecte. Astfel, Consiliul Judetean vine cu proiectul de realizare a unui Parc Industrial, in valoare de 20 milioane euro, Vasluiul incearca sa obtina finan- tare pentru realizarea variantei de ocolire a municipiului, proiect estimat la 21,8 milioane euro, Barladul propune de proiect amplu de dezvoltare integrata a orasului, in valoare de 53,5 milioane euro, Husul doreste reabilitarea Colegiului Agricol "Dimitrie Cantemir", lucrare ce necesita 16,49 milioane euro, iar Negrestiul incearca sa obtina o finantare de 14,1 milioane euro pentru modernizarea Scolii de Arte si Meserii din localitate. De remarcat ca nu numai Vasluiul doreste amenajarea unui parc industrial, ci si Botosaniul.

In timp ce costurile pentru parcul de la Botosani au fost estimate la 3,09 milioane euro, cel de la Vaslui costa 20 milioane euro, Consiliul Judetean Vaslui venind cu un proiect prin care se are in vedere realizarea unei componente industriale ce tine de energia eoliana, prin deschiderea unui service pentru turbine si alte echipamente din aceasta industrie, initiativa unica la nivel regional. Autoritatile locale din Murgeni nu au venit cu niciun proiect, riscand astfel ca, in momentul impartirii banilor europeni, sa se afle in coada listei de finantare sau chiar sa nu fie trecut pe aceasta lista. Dupa valoarea proiectelor, autoritat ile din Bacau conduc in regiune, cu 320,64 milioane euro pentru noua proiecte. Suceava ocupa pozitia a doua, cu 13 proiecte, in valoare totala de 274,72 milioane euro, Iasul propune sase proiecte, insumand 218,32 milioane euro, iar Vaslui ocupa locul patru, inaintea judetului Botosani, care a venit cu sapte proiecte, in valoare de 71,46 milioane euro, si a judetului Neamt, care a propus cinci proiecte cu o valoare de 53,43 milioane euro. Deocamdata, suma alocata Regiunii de Nord-Est de catre Comisia Europeana nu a fost data publicitatii.

vaslui barladului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Hiroko  | #2163
Well, Randy would say- but wait, you're not asking him! The best pizza I ever ate? Would you beevlie it was in Moscow, Russia? Yes, at a basement restaurant called Venice. So good- not at all greasy. There also was a chain restaurant there called Il Patio that had really good pizza. Directions? Don't think so. :)
Adauga comentariu

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1299 (s) | 23 queries | Mysql time :0.037826 (s)