News Flash:

Administrator cercetat penal

31 Ianuarie 2014
2511 Vizualizari | 0 Comentarii

Administratorul unei societati comerciale este cercetat de catre politistii vasluieni pentru faptul ca a prejudiciat statul, bugetul de stat prin neplata obligatiilor fiscale cu retinere la sursa.
Politistii din cadrul Biroului Investigatii Fraude au efectuat cercetari impotriva lui Dumitru.T in varsta de 65 de ani, domiciliat in municipiul Vaslui, acesta fiind administratorul unei societati comerciale care are ca obiect principal de activitate efectuarea de lucrari agricole.
Cercetarile au fost efectuate de politisti in urma unei sesizari formulate de reprezentantii Garzii Financiare Vaslui, referitoare la faptul ca societatea comerciala la care este administrator Dumitru.T nu a achitat, in perioada septembrie 2005 - ianuarie 2009, obligatiile fiscale cu retinere la sursa.
In urma cercetarilor efectuate de catre politistii Serviciului Investigatii  a Fraudelor a rezultat faptul ca  societatea comerciala a retinut, insa nu a virat catre bugetul de stat ,suma de peste 49.000 reprezentand impozitul pe veniturile din salarii, contributia individuala de asigurari sociale, contributia angajatilor pentru asigurari de sanatate si contributia individuala pentru somaj.
In vederea recuperarii prejudiciului cauzat, politistii au aplicat masura sechestrului asigurator asupra unor bunuri apartinand invinuitului. Faptele savarsite de administratori intrunesc elementele constitutive ale infractiunii de retinerea si nevarsarea, cu intentie, in cel mult 30 de zile de la scadenta, a sumelor reprezentand impozite si contributii cu retinere la sursa, motiv pentru care politistii de Investigare a Fraudelor au inaintat dosarul penal la Parchetul de pe langa Judecatoria Vaslui cu propunerea de trimitere in judecata a invinuitului.
In conformitate cu prevederile articolului 6 din Legea 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, constituie infractiunea si se pedepseste  cu inchisoare de la un an la 6 ani retinerea si nevarsarea, cu intentie, in cel mult 30 de zile de la scadenta, a sumelor reprezentand impozite sau contributii cu retinere la sursa.

Citeste si: Fostul deputat Dragos Iftime condamnat la inchisoare cu executare

 


administratorul dosarul penal judecatoria vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1217 (s) | 23 queries | Mysql time :0.035696 (s)