joi, 25 aprilie, 2024

Adolescent din localitatea vasluiana Tanacu, arestat pentru furt calificat

Distribuie:

Publicat:

Un bărbat din Tanacu a fost reținut de către poliţiştii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Vaslui, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat.
 
Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui au probat activitatea infracțională a unui bărbat în vârstă de 19 ani, din comuna Tanacu, județul Vaslui, bănuit de comiterea a 5 infracțiuni de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate,  polițiștii vasluieni au stabilit faptul că, în perioada aprilie 2018 – februarie 2020, bărbatul a pătruns prin efracție și prin escaladare în mai multe locuințe și anexe de pe raza localității Tanacu, ocazie cu care a sustras diverse bunuri de valoare și unelte, în valoare de peste 13.000 lei. Prejudiciul a fost recuperat în proporție de peste 80%, fiind restituit persoanelor vătămate.

În cursul zilei de astăzi, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior, a fost prezentat Judecătoriei Vaslui, care a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

În cauză mai sunt cercetați 2 bărbați din Tanacu, cu vârste de 18, respectiv 31 de ani. Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbaților.

       

     Pentru a nu deveni victima furturilor din locuință, Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui vă transmite câteva recomandări :

Încuiați ușile și ferestrele atunci când plecați de acasă, chiar dacă lipsiți pentru scurt timp;
 Montați încuietori și lacăte solide la ușile și porțile de acces în locuință/gospodărie/anexe;
Nu permiteți, sub niciun motiv, accesul persoanelor necunoscute în  curte/locuințe;
Stabiliți și mențineți relații bune cu vecinii. Ei pot recunoaște și semnala prezența unor răufăcători în curtea dumneavoastră;
Asigurați-vă că gospodăria este iluminată pe timp de noapte. Un sistem de iluminare cu senzori de mișcare este foate eficient;
Nu păstrați în casă sume importante de bani și nu faceți publice valorile pe care le dețineți în locuință;

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img