joi, 25 aprilie, 2024

Adrian Nastase: Romanii au hotarat: coabitare. Inceputul nu este promitator

Distribuie:

Publicat:

Adrian Nastase sustine, intr-o postare pe blogul sau ca votul de la alegerile parlamentare din 11 decembrie poate sa indice o noua perioada de coabitare. Fostul premier adauga ca urmeaza sa aflam daca aceasta coabitare va fi una ”contondenta” sau ”pasnica”.

”Reiau o postare mai veche pentru a explica un lucru simplu – coabitarea nu este o injuratura. Pactul de coabitare asa cum a fost elaborat in 2012, poate ca a fost. Coabitarea reprezinta rezultatul votului exercitat, la momente succesive, pentru presedinte si pentru parlament. Coabitarea este deci o situatie de fapt, decisa de alegatori. Cum poate functiona coabitarea, asta este o chestiune de „chimie personala”, de raporturi de putere, etc.

In 2012, am scris, la Jilava, o carte referitoare la „Reprezentarea Romaniei la Uniunea Europeana”, carte despre care un procuror DNA se intreba daca are caracter stiintific. Eu cred ca ea isi pastreaza si astazi valoarea stiintifica dar si actualitatea. Un exemplu l-a reprezentat si situatia coabitarii dintre presedintele Klaus Johannis si premierul Victor Ponta, pana la demisia acestuia. Votul de duminica poate sa indice o noua perioada de coabitare. Vom vedea daca ea va fi „contondenta” sau „pasnica”. Inceputul nu este promitator.”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img