News Flash:

ADRIAN PORUMBOIU acuza APIA VASLUI "Nu putem iesi din impas daca ni se da in cap cum trecem strada."-FOTO

30 Martie 2015
2211 Vizualizari | 2 Comentarii
Controversatul afacerist vasluian Adrian Porumboiu a adus miercuri, 25 martie, in cadrul unei conferinte de presa, o serie de acuzatii grave la nivelul conducerii APIA VASLUI. Porumboiu sustine faptul ca una din cele mai mari societati ale sale, SC COMCEREAL SA VASLUI, ar fi fost sanctionata abuziv de catre conducerea APIA. Acesta sustine ca s-a redus sau anulat plati pentru perioada 2012-2015, privind o suprafata de peste 27.000 de hectare de teren agricol.

Conform documentelor puse la dispozitie de catre ADRIAN PORUMBOIU, societatea vasluiana COMCEREAL SA a fost sanctionata in mod abuziv prin anularea retroactiv a unor plati pentru anii 2012 cu un procent de 20% si in 2013 cu 50%, urmand ca in 2014, platile sa le fie anulate, iar in 2015 la fel. Toate aceste sanctiuni au avut un impact financiar in valoare de 12 milioane de euro. Sentinta pusa de APIA se refera la incalcarea repetata si intentionata de catre Comcereal SA a unei ecoconditionalitati specifice schemelor de sprijin pe suprafata, si anume SMR 7 identificarea si inregistrarea bovinelor. In realitate, APIA a calificat in mod gresit drept neregula repetitiva si intentionata, un caz izolat de neconformitate, o neinregistrare in registrul national SNIIA a decesului unui numar de 206 bovine, intervenit in perioada 2008-2018 la Ferma de bovine din Tarzii.

Afaceristul a mai precizat ca eroarea privind neinregistrarea decesului viteilor ar fi fost cauzata de faptul ca aceasta obligatie nu ii revine lui, ci operatorului PROTAN, cel care se face responsabil de colectarea si anihilarea deseurilor de origine animala.

Nu este vorba despre o culpa grava si nicidecum despre intentie si repetabilitate. Nu a fost o incalcare intentionata a legii. (...) Nu cerem bani nemeritati. (...) Cred ca niste domni vor sa distruga ceea ce cu greu am facut in atatia ani. Distrugeti, domnilor, daca acesta e rolul celor de la Ministerul Distrugerii Agriculturii. (...) In aceasta perioada, nu cred ca exista firma care sa huzureasca, e greu pentru toti. Nu putem iesi din impas daca ni se da in cap cum trecem strada. Asta nu e haiducie, e talharie. Instrumentele sunt la Vaslui, dar decizia este de la Bucuresti, a spus Adrian Porumboiu.

 Sanctiunile APIA sunt menite sa destabilizeze capacitatea Comcereal de a cultiva aceste terenuri, afectand semnificativ planificarea financiara a societatii, care a luat in calcul plata de la APIA. Suntem in imposibilitatea de a da salariile. Este o situatie dificila, a mai subliniat Porumboiu.

Razvan ARTENI, APIA VASLUI a declarant ca va oferi un punct de vedere oficial in cursul zilei de joi, 26 martie.
Totodata, firma patronata de Adrian Porumboiu, COMCEREAL SA a depus o contestatie la masurile luate de APIA, iar termenul de solutionare este stabilit pe data de 20 aprilie.

"Aceasta situatie imi lasa mai mult decat un gust amar, eu stiu, doar eu stiu cat am sa fac suprafetele care sunt acum la Comcereal, sa le comasez. Daca domnii vin acum si vor sa distruga ce s-a facut cu foarte, foarte mare greutate, vor sa distrug? Distrugeti, domnilor de la Ministerul distrugerii agriculturii. Daca asta va e rolul, asta va e menirea, va rog frumos, distrugeti! Mai pleaca 4000 de oameni acasa. Daca vreti sa il distrugeti pe Porumboiu, distrugeti-l!" a rabufnit Porumboiu.

Galerie Foto

43432432432
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1431 (s) | 23 queries | Mysql time :0.037088 (s)