News Flash:

Adultii cu handicap din centrele vasuiene, buni de plata

10 Noiembrie 2016
1678 Vizualizari | 0 Comentarii
Incepand cu data de 7 noimebrie, actul normativ prin care s-a majorat contributia lunara de intrtinere datorata de adultii cu handicap asistati in centrele rezidentiale publice, a fost publicat in Monitorul Oficial.

Astfel, contributia lunara a crescut de la 602 lei, la 900 de lei.

Aproximativ 500 de persoane din judetul Vaslui vor avea de suferit de pe urma acestei majorari. Toti adultii cu handicap care realizeaza venituri salariale ori din pensii, indiferent din fondurile care se platesc acestea, din indemnizati sau alte drepturi, dar si din sursele cu caracter permanent, vor fi buni de plata.

Pentru stabilirea nivelului contributiei lunare, NU se tine cont de indemnizatia pentru insotitor acordata persoanelor incadrate in gradul I de invaliditate, indemnizatia lunara si bugetul personal complementar acordate in baza Legii nr. 448/2006, ajutorul social acordat in baza Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat si indemnizatia de crestere a copilului.  

La stabilirea cuantumului acesteia se iau In considerare toate veniturile nete provenind din salarii si alte asemenea drepturi, dar si din pensii si alte surse cu caracter permanent.
In cazul in care persoana in cauza ori sustinatorul sau legal nu are venituri, Consiliul Judetean Vaslui plateste cheltuielile.


7 noimebrie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 34 queries | Mysql time :0.050514 (s)