News Flash:

Aeroportul din Iasi ar putea fi modernizat cu fonduri europene: 75 de milioane de euro sunt in joc

25 Februarie 2021
373 Vizualizari | 0 Comentarii
media 159766807679689400

 

Aeroportul din Iași ar putea fi modernizat și extins în urma implementării unui proiect în valoare de 75 de milioane de euro. Autoritățile ieșene încearcă să obțină finanțare europeană pentru acest proiect.

Consilierii județeni din Iași au aprobat miercuri scenariul 2 din Master Planul Integrat privind dezvoltarea Aeroportului Internațional Iași. Este un pas necesar pentru obținerea finanțării europene, informează Mediafax.

Cu banii de la UE autoritățile ieșene vor să modernizeze aeroportul, să-i dubleze capacitatea și să-l lege de oraș prin șosele moderne.

„Vorbim de un proiect de până în 75 de milioane de euro pentru construirea de facilități suplimentare și creșterea capacității de procesare a pasagerilor în terminalele existente în partea de vest a amplasamentului actual al Aeroportului Iași.

Această variantă ne oferă toate condițiile ca până la finalul anului 2023, această administrație liberală a Consiliului Județean Iași să ofere ieșenilor practic un nou aeroport, care să poată procesa un număr dublu față de volumul pe care îl au astăzi terminalele T2 și T3, o capacitate extinsă a parcării și căi de rulare noi, plus o infrastructură atât de necesară care să facă legătura cu municipiul Iași și cu toate celelalte căi conectate cu viitoarea autostradă A8”, a anunțat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1404 (s) | 34 queries | Mysql time :0.056098 (s)