sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Afacerea cu care doi soți din Cluj au dat lovitura în România. Ai mâncat vreodată muștar negru?

Distribuie:

Publicat:

Doi soți din Cluj au mizat pe popularitatea muștarului în România și au dat lovitura. Clujenii și-au deschis o afacere cu muștar făcut din rețete proprii. Aceștia produc mai multe sortimente, iar unul dintre ele este muștarul negru, o variantă mai noncomformistă, dar pe care ei o recomandă.

Tatiana şi Zoltan sunt doi soți din Cluj care și-au deschis o afacere cu muștar și au dat lovitura. Celebrul sos pe care românii îl savurează cu mici și carne pe grătar le-a adus venituri frumoase clujenilor, care au adus pe piață și sortimente mai neobișnuite, cum ar fi muștarul negru.

Afacerea cu muștar cu care doi soți din Cluj au dat lovitura în România

Cei doi soți se ocupă singuri de afacere, iar anul trecut au avut o cifră de afaceri care a atins 40.000 de lei. Totul a început cu o rețetă de muștar făcută în casă de Tatiana.

„Soţia a realizat o reţetă foarte specială. Este bazată pe miere şi pe vin alb sec, un muştar pentru sosuri, dressing-uri, maioneză, etc", a spus Zsoltan Kovacs, pentru Antena 3.

Făbricuţă soților nu funcționează la capacitate maximă momentan, dar cei doi și-au propus să mărească producția constant. Zsoltan a explicat și procesul prin care trec boabele de muștar pentru a se transforma în sosul pe care îl apreciază românii. Sunt necesare trei etape.

"Prima etapă este zdrobirea boabelor de muştar, respectiv realizarea făinei de muştar. A doua etapă, creearea compoziţiei după reţetă, cu ajutorul ingredientelor, în mare parte muştar, oţet de mere, condimente, iar apoi trecerea compoziţiei prin moara de piatră", a spus bărbatul.

Din ce prepară muștarul negru

Producătorul a vorbit și despre sortimentele speciale, mai exact muștarul negru, care a reprezentat o provocare. În total, în fabrica celor doi soți se prepară patru sortimente de muștar, iar ei își asigură clienții că folosesc numai ingrediente naturale.

„Sunt reţete personalizate, reţete ieşite din comun. Aici aş aminti şi de ambiţia noastră de a crea un muştar care nu are culoarea galbenă, ci negru. Muştarul negru este colorat cu cărbune activ şi cu trufe", a mai adăugat Zsoltan Kovacs.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img