vineri, 19 aprilie, 2024

Afacerist cu nevastă în Primăria Iași construiește o vilă cat un bloc! Vecinii nici nu vor să audă de investiție. Foștii proprietari au fost fugăriți – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Vilă cât un bloc într-un cartier aflat la câteva minute de zona centrală. Investitor este Cătălin Teodor Drăgan, fostul patron al clubului Office. A vândut proprietatea din Valea Lupului și vrea alta în centrul Iașului. Proiectul nu este nou, în trecut a fost contestat de 20 de vecini. „Sunt clar probleme de însorire. Blocul este cu 1,5 metri sub cota terenului. Ar acoperi până la etajul patru”, a spus un vecin. Investitorul neagă că ar provoca probleme proprietarilor din jur. Drăgan este înfipt în activități de curățenie generală a clădirilor. Soţia afaceristului, Cristina Drăgan este angajată în cadrul Primăriei Municipiului Iaşi.

Un apropiat al municipalității ieșene construiește o vilă cât un bloc. Este vorba despre Cătălin Teodor Drăgan, cel care în trecut deținea clubul Office din centrul orașului. Prin intermediul societății Teomalis SRL, Drăgan anunță o investiție individuală, pentru locuință. Pe o suprafață de doar 337 de metri pătrați, situată pe strada Maior Eremia Popescu, nr. 33 – 35, la câțiva metri de bd. Tudor Vladimirescu, urmează să fie construită o locuință individuală cu regimul de înălțime de D+P+1E+M. La un coeficient de utilizare a terenului de 1.5 metri pătrați, rezultă că vila va avea o suprafață construită de 505 metri pătrați, adică aproape 380 de metri pătrați utili. Caracteristicile sunt mai degrabă pentru un imobil de locuințe colective, nicidecum individuale. Indicatorii urbanistici mai arată că procentul de ocupare a terenului nu poate depăși 35 la sută, iar spațiile verzi trebuie să ocupe minimum 15 la sută din teren. La prețurile zonei, o astfel de construcție, cu toate finisajele, poate fi vândută și cu 500.000 de euro

Vecinii sunt furioși

Reporterii BZI au vizitat amplasamentul și au observat că vila cât un bloc va afecta vecinii din zonă, urmând să aibă o înălțime de 11,5 metri. La câțiva metri, se află blocul 331, cu patru etaje, de pe bd. Tudor Vladimirescu nr. 24 A. Existența însoririi a locuințelor învecinate devine problematică. Totodată, există riscul ca pe viitor investiția să fie rentabilizată prin transformarea clădirii în locuințe colective. O recompartimentare poate aduce venituri importante. Nu este prima dată când s-au construit vile impresionante, iar ulterior au fost modificate. Reporterii BZI au stat de vorbă și cu unul dintre vecini, care a confirmat că sunt probleme.

„În urmă cu trei ani, foștii proprietari au vrut să construiască. Noi am atacat proiectul la Primărie. Sunt clar probleme de însorire. Blocul este cu 1,5 metri sub cota terenului. Ar acoperi până la etajul patru. Le-am spus să înștiințeze vecinii, dar nu au făcut acest lucru. Sub terenul lor se află magistrala de la CET, și mai este îngropată și o rețea de gaz. Gardul a fost montat acum șase luni, dar nu au spus nimic. Vom merge la Primărie”, a precizat un proprietar din blocul amintit.

A avut farmacie

CO NTINUAREA PE BZI.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img