joi, 28 martie, 2024

Afecțiunea care se manifestă prin dureri de călcâie: Care sunt cauzele și cum se tratează fasciita plantară

Distribuie:

Publicat:

Fasciita plantară reprezintă una dintre cele mai frecvente cauze ale durerilor de călcâi și provoacă, de obicei, durere intensă care apare o dată cu primii pași făcuți dimineața. Aceasta implică inflamarea ligamentului care se întinde de la călcâie până la degetele de la picioare.

Cauze fasciita plantară

Fasciita plantară este cauzată de încordarea părții piciorului care conectează osul călcâiului de degetele de la picioare (fascia plantară).

Fascia plantară are forma unei corzi, susținând arcul piciorului și amortizând forțele și tensiunile mari pe care le exercităm asupra picioarelor în timpul mersului. Dar, uneori, prea multă presiune dăunează. Dacă tensiunea și stresul pe această coardă devin prea mari se pot rupe țesuturile. Răspunsul natural al organismului la rănire este inflamația, care declanșează durerea de călcâie și rigiditatea fasciitei plantare.

Cu toate acestea, în multe cazuri de fasciită plantară nu este întotdeauna clar de ce se întâmplă asta, iar cauza afecțiunii rămâne neclară, potrivit doc.ro.

Fasciita plantară și pintenii calcaneeni (ciocuri în câlcâi)

Deși mulți oameni cu fasciită plantară prezinta ciocuri în călcâi, pintenii calcaneeni nu sunt cauza durerii fasciitei plantare.

1 din 10 persoane are pinteni calcaneeni, dar doar 1 din 20 de persoane cu ciocuri în câlcâie are dureri de picioare. Deoarece pintenii calcaneeni nu sunt cauza fasciitei plantare, durerea specifică acestei afecțiuni poate fi tratată fără îndepărtarea pintenilor.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img