sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Afectiunea acuta care doboara un roman la fiecare 30 de minute

Distribuie:

Publicat:

La fiecare 30 de minute un roman sufera un infarct, iar unul din zece nu supravietuieste, conform datelor Societatii Romane de Cardiologie.

Cei care au norocul de a supravietui trebuie sa inteleaga ca au primit o noua sansa si ca riscul repetarii experientei este unul ridicat. Modul de viata este definitor pentru acesti pacientiBolile cardiovasculare reprezinta prima cauza de mortalitate in Romania, dar si in lume. Urmeaza cancerul, dupa vin tare din urma bolile mentale.

Stresulalimentatia si sedentarismul ii imbolnavesc pe romani. Si, totusi, unde gresim? „Medicina primara deficitara, controlul inadecvat al factorilor de risc la nivelul populatiei, ateroscleroza coronariana si ruptura placii de aterom la nivel coronarian, toate astea sunt elemente patologice definitorii in procesul de producere a unui infarct. Capacitatea unui sistem medical de a depista aceasta situatie, la nivelul unei populatii cu risc inalt de boala cardiovasculara, este definitorie, daca se doreste scaderea incidentei infarctului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img