vineri, 29 martie, 2024

Afectiunea banala intalnita primavara care se poate transforma in urgenta medicala

Distribuie:

Publicat:

Primavara aduce nu doar vreme insorita, ci si alergii specifice sezonului. Vantul raspandeste polenul la zeci de kilometri distanta, iar persoanele alergice nu au nicio sansa sa scape. Cu cat cantitatea de polen din atmosfera este mai mare, cu atat simptomele persoanelor afectate sunt mai intense. Medicii atrag atentia ca aceste alergii banale se pot transforma in afectiuni grave.

Multi locuitori ai Capitalei se plang ca ei sau apropiatii lor au probleme in aceasta perioada. Stranuta, le curge nasul sau au ochii rosii si inlacrimati.

Iata ce spun trecatorii: „Cand incepe plopul sa-si faca florile frumoase si le imprastie si astea ma deranjeaza pe maini, la picioare, in zona gatului, fata, nasul”. „in timp, cand inmuguresc pomii, cand incolteste iarba face alergie, el stranuta evita sa iasa din casa”.

„Cea mare are astm brosic de tip alergic si cand incepe primavara si incep pomii cu polenul incep asa-zisele crize care debuteaza cu stranut, cu nas infundat”.nPurtate de vant, particulele invizibile de polen sunt aproape imposibil de evitat, asa ca o vizita la medic este foarte importanta.

„Pentru asta ar trebui sa ne facem niste teste sI sa avem un consult alergologic care sa ne spuna care sun cauzele pentru alergia noastra, de multe ori nu este doar o singura cauza”, spune Adrian Marinescu – medic primar boli infectioase.

O alergie atat de banala, poate duce la complicatii. „Alergiile pot sa imbrace forme usoare sau dimpotriva forme severe cu complicatii respiratorii, se ajunge la insuficienta respiratorie si putem sa ajungem inclusiv la soc anafilactic, fiind o complicatie severa care presupune o urgenta medicala”, adauga Adrian Marinescu, medic primar boli infectioase.

In cazul multor persoane, afectiunea poate debuta inca din copilarie. Pentru cei norocosi aceasta problema poate sa dispara in timp.

sursa: digi24.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img