vineri, 29 martie, 2024

Afectiuni ale tenului pe care nu ar trebui sa le acoperi cu machiaj

Distribuie:

Publicat:

Iliana Sabella Iordache, cosmetolog, ne explică ce afecțiuni ale pielii nu trebuie să le acoperim cu produse de machiaj și de ce.

Pielea este cel mai mare organ al corpului, iar păstrarea integrității ei depinde de gene, mediul de lucru, alimentație, modul de viață, etc. Persoanele al căror sistem imunitar este compromis, sunt mai afectate de viruși, bacterii, fungi, dezvoltând mai multe forme de afecțiuni. Dintre acestea, cele mai multe boli, la toate categoriile de vârstă, sunt din sfera dermatologică. Evident că unele afectează tenul, iar doamnele și domnișoarele sunt tentate să apeleze la machiaj și să le acopere cu farduri. Din păcate, ingredientele din farduri agravează problema, iar perioada de vindecare se prelungește.

Boli de piele pe care să nu le acoperi cu produse de machiaj

Iată sfaturile Ilianei Sabella Iordache, cosmetolog:

“Medicul dermatolog este cel care pune diagnosticul, prescrie tratamentul unei afecțiuni dermatologice și face recomandări pentru îngrijirea adecvată. Cunoașterea câtorva boli de piele pe care nu trebuie să le acoperim cu farduri, este de ajutor tuturor specialiștilor beauty.

Dermatitele sunt boli de piele care apar cu erupții cutanate și prurit, cel mai des cauzată de pielea deshidratata, un sistem imunitar scăzut sau factorii genetici.

CONTINUAREA PE CSID.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img