joi, 18 aprilie, 2024

Afectiuni tratate cu anticonceptionale

Distribuie:

Publicat:

Inainte de initierea unui tratament cu anticonceptionale orale, este nevoie de efectuarea unor analize medicale, pentru a exclude prezenta unor boli, precum diabetul, cancerul sau afectiuni hepatice. Astfel, pe langa analizele de sange (inclusiv dozarea unor hormoni, precum prolactina), este nevoie de masurarea tensiunii arteriale, de controlul greutatii si de ecografia abdominala. Tratamentul cu contraceptive poate fi recomandat si monitorizat de medicul ginecolog, de endocrinolog sau de medicul generalist cu competenta in planificare familiala.

Sindromul ovarelor polichistice

Anticonceptionalele orale nu reprezinta o modalitate clasica de tratament pentru acnee, insa ca pastilele contraceptive se pot administra atunci cand acneea este simptomul unei boli a ovarelor, sindromul ovarelor polichistice. In plus, anticoncep?ionalele ajuta si la tratarea pilozitatatii excesive si seboreei, alte simptome ale sindromului ovarelor polichistice.

Anticonceptionalele orale nu reprezinta o modalitate clasica de tratament pentru acnee, insa ca pastilele contraceptive se pot administra atunci cand acneea este simptomul unei boli a ovarelor, sindromul ovarelor polichistice. In plus, anticoncep?ionalele ajuta si la tratarea pilozitatatii excesive si seboreei, alte simptome ale sindromului ovarelor polichistice. Tratamentul cu anticonceptionale nu este recomandat fumatoarelor (pot aparea complicatii cardiovasculare), celor cu boli hepatice, hipertensiune arteriala, diabet, varice, epilepsie si celor cu cancer de san sau de endometru.

Endometrioza

Medicii pot recomanda tratamentul cu contraceptive orale si pacientelor cu ciclu menstrual neregulat, in durerile menstruale si pentru oprirea sangerarilor menstruale abundente. De asemenea, terapia cu anticonceptionale poate da rezultate in alte boli ginecologice, precum endometrioza, afectiune caracterizata prin prezenta unui tesut asemanator mucoasei uterine in alta parte decat ar trebui (ovare, trompe uterine sau alte organe). Studiile arata ca anticonceptionalele orale pot preveni unele tipuri de cancer, precum cel ovarian si cel de endometru.

Chisturile

Problema frecventa in randul femeilor tinere, chisturile ovariene pot beneficia de tratament cu contraceptive orale, mai ales daca acestea nu se rebsorb de la sine dupa o perioada de trei luni. Astfel de terapie poate fi indicata in chisturile ovariene de pana la patru centimetri. Nu se recurge la tratamentul chirurgical al chisturilor decat in cazul in care acestea sunt foarte mari.

sursa: clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img